Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΕΣ ΣΤΟ apolnarama

Μακάρι να μπορούσα να σας περιγράψω την εικόνα αλλά και τα συναισθήματα που μας κυρίευσαν καθ΄όλη την διάρκεια του Σαββάτου 31/05/2008 όπου είχα την τιμή να φιλοξενήσω στο apolnarama τις Διαμαντονυφες. Τις επόμενες ήμερες αλλά και κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα προσπαθήσω να δημοσιεύσω όλο το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξα από την εκδήλωση αλλά και πάλι θα είναι λίγο μπροστά σε ότι ζήσαμε !!
Ο φούρνος ,ο οποίος βρίσκεται στο πίσω μέρος του μαγαζιού και για πολλά χρόνια χρησίμευε ως διακοσμητικό στοιχείο , άναψε και έψησε ψωμιά με αποτέλεσμα να ευωδιάσει όλη η γειτονιά.. οι γάστρες , όπου και αυτές με την σειρά τους διακοσμούσαν μια γωνία βγήκανε μπροστά και ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο .........οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν πολλά ενώ οι μικρότεροι παρακολουθούσαν για να μάθουν.......Φυσικά όλοι μας γευτήκαμε εδέσματα που μας παράπεμπαν , έστω για λίγο, στην καθημερινή ζωή των παππούδων μας στο π. Κωσταράζι αρκετά χρόνια πριν.
Απονέμω τα εύσημα σε όλες τις κυρίες του συλλόγου που λεπτομερέστατα αναπαραστησανε και παρασκεύασαν όλα αυτά τα παραδοσιακά εδέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: