Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Eιν' κι αυτοο ΙΙ






Οκτωβριανή ανασκόπηση

Σε λίγες ώρες από τώρα εκπνέει και ο δέκατος μήνας του σωτήριου έτους 2008!! Ενός μήνα που μας έκανε να δούμε και να ακούσουμε πολλά , μερικά από αυτά πρωτόγνωρα για την μικρή κοινωνία του χωριού μας. Κάποιες ενέργειες ανθρώπων είναι σαν να έχουν ξεπηδήσει από ταινία χολιγουντιανής παραγωγής!!!!!
Το πρωί της 10 – 10 έξι άνθρωποι βρεθήκαν μπροστά σε ένα θέαμα έξω από την πόρτα τους………τα αυτοκίνητα τους είχανε σκασμένα λάστιχα …..από ένα έως και τα τέσσερα ανάλογα το πώς ήθελε ο επίδοξος δράστης. Ο κάθε ένας από τους έξι συνανθρώπους μας μετά την πρώτη ψυχρολουσία, άρχισε να ψάχνει και να βγάζει με το μυαλό του συμπεράσματα για το ποιος μπορεί να ήτανε ο δράστης αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανένα από την στιγμή που δεν υπάρχουν αποδείξεις και μάρτυρες. Ο δράστης μπορεί να είναι μεγάλος αλλά μπορεί να είναι και μικρός, μπορεί να είναι από το χωριό αλλά μπορεί να είναι και περαστικός, μπορεί να είναι λογικός αλλά μπορεί και να το έχει χαμένο………. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως εάν βρέθηκαν έξι αυτοκίνητα σκασμένα ,με μαχαίρι ,τα λάστιχα από ένα άγνωστο, τότε μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο με στόχο ανθρώπους… λίγο τραβηγμένο το συμπέρασμα αλλά διόλου παράξενο σύμφωνα με το ρυθμό των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο χωριό μας.
Μέσα στο μήνα όμως δεν είχαμε μόνο δυσάρεστα αλλά και ευχάριστα γεγονότα που συνέβησαν όπως για παράδειγμα ο Κοσμάς κέρδισε 170.000 e στο joker , ο Θανάσης και η Τασούλα απέκτησαν ένα υγιέστατο αγοράκι[ να τους ζήσει] και ο Δημήτρης αρραβωνιάστηκε την Αναστασία[ και στα κεφαλάκια μας οι ελεύθεροι]
Με την ομάδα του apolnarama βγήκαμε στα βουνά με την ευκαιρία της ξύλευσης και δεν μαζέψαμε μόνο ξύλα αλλά και μανιτάρια τα οποία και φτιάχναμε κάθε βράδυ στο μαγαζί απολαμβάνοντας γεύσεις καινούργιες. Πήγαμε στον Πεντάλοφο και μαζέψαμε κάστανα από τις καστανιές, αγοράσαμε και πατήσαμε 450kg σταφύλια για να φτιάξουμε κρασί και τσίπουρο [ στα τέλη Νοεμβρίου θα κάνουμε τα καζάνια] με τον παραδοσιακό τρόπο και χωρίς συντηρητικά. Το μόνο που δεν κάναμε είναι να ιδρύσουμε εταιρία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Α.Ε κάτι που από ότι βλέπω δεν θα αργήσει να γίνει………….!!
Για το τέλος άφησα τις δυο μεγάλες γιορτές του μήνα .. τον Αϊ Δημήτρη και την εθνική μας γιορτή την 28η. Για την ονομαστική μου εορτή δεν μπορώ να σας πω και πολλά γιατί από τις 11 το πρωί πίναμε τσίπουρα με εκλεκτούς μεζέδες, το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως καθ’ολη την διάρκεια της γιορτής ήτανε στο πρόσωπο μου ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο ευτυχίας το οποίο πήγαζε από την ποσότητα αλκοόλ στο στομάχι. Όσο για την εθνική μας εορτή μετά την δοξολογία ακολούθησε παρέλαση , χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία και τέλος δεξίωση στο apolnarama. Εκεί να δείτε……….ο Μαϊκ Λαμαρ είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη……………250 ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ εξαφανίσθηκαν εν ριπή οφθαλμού από το τραπέζι, οι μασέλες πήρανε φωτιά!!!!!!
Αυτά για τον μήνα που μας πέρασε για οτιδήποτε άλλο θα ενημερωθείτε με έκτακτο ανακοινωθέν ή από το ραντεβού μας στο τέλος του τρέχοντος μήνα!!!!!!!



Apolnaboss

Δεν υπάρχουν σχόλια: