Τρίτη 27 Μαΐου 2008

ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΗ

Σύλλογος γυναικών Κωσταραζίου

ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΗ’

Οι Διαμαντονυφες ιδρύθηκαν στις 05/11/2005 από μια ομάδα γυναικών που θέλανε να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μας ζωντανά.. Σήμερα τα μέλη ξεπερνούν τα 100 .

Στην προσπάθεια τους να κρατήσουν αλλά και να μεταδώσουν τα ήθη και τα έθιμα στις επόμενες γενεές διοργανώνουν διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα ,την πρωτοχρονιά, τις Αποκριές με την φωτιά ,την καθαρά Δευτέρα με την φασολάδα και το Πάσχα.

Δεν σταματάνε όμως μόνο στα γλέντια , έχουνε ιδρύσει χορωδία, και ψάχνουνε να βρούνε και να μάθουνε όλα τα παραδοσιακά μας τραγούδια από το π. Κωσταραζι. Μάλιστα όλα τα τραγούδια που έχουνε μέχρι στιγμής συγκεντρώσει τα έχουν καταγράψει και τα έχουν ηχογραφήσει. Ιδρύσανε χορευτικό κάθε ηλικίας, κάτι που έλλειπε από το χωριό μας εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά η κάθε διαμαντόνυφη έχει παραδοσιακή Κωσταραζινή ενδυμασία.

Στα προσεχή τους σχέδια είναι να δημιουργήσουν ένα μουσείο όπου θα μπορούνε να εκθέσουν όλα αυτά που όλοι μας λίγο πολύ κοντεύουμε να ξεχάσουμε.

Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν θεατρική ομάδα Η επίσημη πρώτη ήτανε πέρσι το καλοκαίρι στο γλέντι όπου παρουσιάσανε ένα έργο με θέμα την καθημερινή ζωή των γυναικών στο π. Κωσταραζι με τους διαλόγους να είναι στην τοπική διάλεκτο δηλαδή στα Κουσταραζνά.

apolnaboss

διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΟΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΕΣ ΣΤΟ apolnarama

Τον Φεβρουάριο η δημιουργική ομάδα του apolnarama διοργάνωσε το διαγωνισμό ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΚΑΙ ΦΕΡ' ΤΗΝ ήτανε μια άτυπη κόντρα που βάλαμε μεταξύ μας με σκοπό να περάσουμε ευχάριστα , δημιουργικά αλλά και χορταστικά. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μαγειρεύαμε μόνο οι άντρες ενώ ο ρόλος των γυναικών ήτανε να μας κρίνουν και να μας βαθμολογούν.
Τώρα όμως ετοιμαστείτε διότι το Σάββατο 31 Μαΐου θα έρθουνε στο apolnarama και θα μαγειρέψουνε για όλους μας παραδοσιακές συνταγές πίτας, ο σύλλογος γυναικών Κωσταραζιου '' Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΝΥΦΗ''.
Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο αλλά και για την εκδήλωση τις προσεχείς ήμερες .............!!
διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ


Η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη και οι οικονομικοί αναλυτές κάνουνε λόγο για 2 euro το λίτρο σε λίγο καιρό!! Εμείς ψάξαμε βρήκαμε και σας προτείνουμε λύσεις που θα κάνουνε να περπατήσουν τα αυτοκίνητα μας και πάλι αλλά με μηδενικά σχεδόν έξοδα!
διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

διαβάστε περισσότερα »
διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

διαβάστε περισσότερα »
διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συγκλονιστική τροπή πήρε η εξέλιξη του βιολογικού μας κήπου!! Σήμερα και ενώ πηγαίναμε να κάνουμε ένα πότισμα ρουτίνας διαπιστώσαμε πως μας πάτησε την καλλιέργεια....ΧΑΜΟΥΡΓΚΑΣ...., Ναι!!! , είπαμε και τον Στέφανο και όλοι μαζί αρχίσαμε τις προσπάθειες απομάκρυνσης από το Μπαχτσέ Λίγο αργότερα ήρθε και ο 35 να βοηθήσει έτσι όλοι μαζί με με μεγάλο σύμμαχο το λάστιχο με το νερό καταφέραμε να βγάλουμε το χαμουργκα στην επιφάνεια Για μια στιγμή ησυχάσαμε και έτσι ανέβηκα στο μαγαζί και πήρα μπίρες για όλους Αλλά το κακό δεν σταμάτησε εκεί..... και άλλος ενας κυκλοφορούσε ανέμελος στην άλλη άκρη του κήπου!! Τα πράγματα αγριέψανε και χρησιμοποιήσαμε μπαρούτι και καπνό για να τον ξετρυπώσουμε αλλά μάταια προσπαθήσαμε.
Ρωτώντας διάφορους στο μαγαζί , μου είπανε πολλές και διάφορες τεχνικές απομάκρυνσης του εν λόγω ζωύφιου, άλλος είπε πως είναι καλό να ρίξουμε στο λαγούμι θειάφι άλλος είπε πετρέλαιο άλλος να βάλουμε μηχάνημα που κάνει δονήσεις ,ναι μέχρι και δονητή μας είπανε, τέλος πάντων αρκετές και διαφορετικές απόψεις το ζήτημα είναι πως μας έκανε μεγάλη ζημιά στον κήπο και το μποστάνι αλλά δεν το βάζουμε κάτω και σίγουρα θα βρούμε τρόπο για να αποφύγουμε περαιτέρω εξάπλωση του κακού τόσο κόπο κάναμε να στήσουμε τον βιολογικό κήπο δεν θα φοβηθούμε ένα χαμουργκα............!!!!!!!!!!!!

διαβάστε περισσότερα »

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Λάμψη λέγεται η ακαδημία ποδοσφαίρου που εδώ και λίγο καιρό ιδρύθηκε και λειτουργεί στον δήμο μας . Είναι μια προσπάθεια μιας ομάδας γονέων από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με σκοπό την εκπαίδευση , σωματική και πνευματική , των παιδιών.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προσφέρει χαρά και βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης μικρών και μεγάλων. Με το ποδόσφαιρο το παιδί μαθαίνει να εκτιμά τις δυνατότητες και τις ικανότητες του καθώς και μέσα από το ομαδικό παιχνίδι αναπτύσσεται κοινωνικά. Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μέσα στην οποία εάν δεν συνεργαστείς με τον συμπαίκτη σου δεν υπάρχει το επιθυμητό θετικό αποτέλεσμα. Για να έχουνε θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να πειθαρχήσουν και να υπακούσουν στις εντολές του προπονητή τους και θα πρέπει ο κάθε ένας ξεχωριστά να αισθανθεί ως ένα κομμάτι μιας καλολαδωμενης μηχανής. .Επομένως εδώ κάνουμε λογο για ένα εργαστηρι κατεργασίας χαρακτήρων , ένα εργαστηρι που δίνει στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν όταν θα τους χρειαστούν κατά την διάρκεια της ζωης τους .

Με την ίδρυση όμως της εν λόγω Ακαδημίας έχουμε την συνεργασία ,για πρώτη φορά ,ανθρώπων και από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα με κοινό σκοπό!

Αυτή η προσπάθεια αξίζει συγχαρητηρίων και πρέπει να στηριχτεί από όλους μας ηθικά και όχι μόνο.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την Ακαδημία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη της διοίκησης

Πρόεδρος ……………ΠΑΝΤΑΖΑΚΑΣ ΝΙΚΟΣ [ Γερμας 2467096429]

Αντιπρόεδρος ……….ΚΑΤΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ [Κωσταραζι 2467073327]

Γραμματέας …………ΣΑΒΒΑΡΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ [Βογατσικό – 2467095112]

Ταμίας ……………ΠΑΠΑΔΑΜΙΑΝΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ [Κωσταραζι 6974244574]

Μέλος ……………….ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ [Βογατσικό - 2467095230]

Μέλος ……………….ΓΚΟΣΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ [Κωσταραζι- 6945693896]

Μέλος ………………..ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ [Αμπελόκηποι – 6944279992]

διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Ο ΤΑΡΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟ SEX

Όταν η Τζέιν πρωτογνώρισε τον Ταρζάν, ένιωσε μια έλξη και εκεί που τoν
ρωτούσε για τη ζωή του, τον ρώτησε και πως έκανε σεξ.

«Ταρζάν δεν ξέρει σεξ», της απάντησε.

Η Τζέιν του εξήγησε τι ακριβώς είναι το σεξ.

Ο Ταρζάν της είπε, «Ααα, Ταρζάν χρησιμοποιεί τρύπα στο δέντρο.»

Φρικαρισμένη, του λέει, "Ταρζάν το κάνεις λάθος, αλλά θα σου δείξω πως
γίνεται.»

Βγάζει τα ρούχα της και ξαπλώνει στο έδαφος. «Εδώ!», του λέει. «Πρέπει
να το βάλεις εδώ μέσα!»

Ο Ταρζάν βγάζει το ταρζανοσλίπ, πλησιάζει με μια απίστευτη στύση, και
της δίνει μια δυνατή κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια.

Η Τζέιν κυλιέται σφαδάζοντας για λίγα δεύτερα που φάνηκαν ατελείωτα.

Τελικά συνέρχεται κάπως και στριγκλίζοντας τον ρωτάει,
«ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ;!!!!»

«Ταρζάν τσεκάρει πρώτα για μέλισσες!»
διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

ΣΗΚΩΣΕΤΟ ΤΟ .............ΤΙΜΗΜΕΝΟΟΟΟ!!!!!!!!!

Τις τελευταίες ημέρες το Κωσταραζι ζει σε ρυθμούς που κατά πολύ θυμίζουvε το καλοκαίρι του 2004! θυμάστε..... τότε που η Ελλάδα κατέκτησε πρώτα το πανευρωπαϊκό ποδοσφαίρου και μετά το μπάσκετ! E! λοιπόν γίνεται χαμός πρώτα ήρθε ο ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ να μας χαρίσει το πρωτάθλημα και την άνοδο του στην επόμενη κατηγορία και σήμερα άλλη μια πρωταθλητικη χαρά αυτή τη φορά στο μπάσκετ και από την ομάδα κοριτσιών του δημοτικού μας σχολείου!!!!
συγχαρητήρια σε όλους όσους δουλέψαvε σκληρά για να μας κάνουνε υπερήφανους πρωταθλητές
διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΒΙΟΛΟΓΙKH ΚΑΛΛΙEΡΓΕΙΑ

Εάν νομίζετε πως στο apolnarama το μόνο που κάνουμε είναι να πίνουμε τσίπουρα και μπύρες και να χασομεράμε παίζοντας μπιριμπα και ξερή , πλαναστε πλάνη οικτρά!!
Για μια ακόμη φορά βάζουμε ένα λιθαράκι στην συλλογική προσπάθεια όλων στη διάσωση της υγείας μας και περαιτέρω στην ομαλή λειτουργία της φύσης . Eτσι αποφασίσαμε και ήδη την στιγμή που αυτές οι σειρές δημοσιεύονται έχει φυτευτεί κήπος με όλα τα απαραίτητα για το καλοκαιρινό τραπέζι ζαρζαβατικά!!! Βασική προϋπόθεση του όλου εγχειρήματος είναι να μην χρησιμοποιηθούν φάρμακα και λιπάσματα κατά την διάρκεια καρποφορίας με λίγα λόγια δημιουργήσαμε βιολογικό μπαχτσέ!! Ένας μπαχτσές που δεν του λείπει τίποτε έχει τις ντομάτες του, τα κρεμμυδάκια του , τα αγγουράκια του, τις μελιτζάνες και τα πιπέρια για τηγάνι και φούρνο. Kαι φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το μποστάνι με τα καρπούζια και τα πεπόνια.
Επίσης έχουνε γίνει οι πρώτες εργασίες για να φυτέψουμε αμπέλι έκτασης δυο περίπου στρεμμάτων με απώτερο σκοπό να εξασφαλίζουμε το τσίπουρο και το κρασί της χρονιάς!! Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρω πως από τα λόγια στην πράξη ανέλαβαν να φέρουν τις εργασίες δυο καλοί φίλοι – ο Κώστας και ο Στέφανος ενώ εγώ ασχολήθηκα με το αμπέλι.


apolnaboss
διαβάστε περισσότερα »










διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

με το apolnarama στο εξωτερικο

Are you working me? (Με δουλεύεις?)

You changed my lights (
Μου άλλαξες τα φώτα)

I | He/She/It | We |You | They did her from hand (
Την έκαναν από χέρι)

Welcome my eyes the two (
Καλώς τα μάτια μου τα δυό)

Fart me a stonewall of bullocks! (
Κλάσε μου μιά μάντρα αρχίδια)

He is a fart bathtub (
είναι κλασομπανιέρας)

Better five and in hand than ten and waiting (
Κάλιο 5 και στο χέρι παρα 10 και καρτέρι)

Better donkey-bonding than donkey-searching (
Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε)

It says! (
Λέει)

It counts (
Μετράει)

I've played them! (
Τα έχω παίξει)

I made her lottery! (
Την εκανα λαχείο)

I stayed bone! (
Εμεινα κόκκαλο)

I saw the Christ soldier. (
Είδα τον Χριστό φαντάρο)

It happened the come to see. (
Εγινε το έλα να δείς)

Like the unfair curse. (
Σαν την άδικη κατάρα)

Something's running down to the gypsies. (
κάτι τρέχει στα γύφτικα)

It didn't sit on us.(
Δεν μας έκατσε)

He gives her to me. (
Μου την δίνει)

You take him and you incline (
Τον πέρνεις και γέρνεις)

It brakes her to me.
(Μου την σπάει)

You owe me your horns. (Μου χρωστά τα κέρατα του)

Who pays the bride. (Ποιός πληρώνει την νύφη?)

He doesn't understand Christ. (Δεν καταλαβαίνει Χριστό!)

Your mind and a pound and the painter's brush.
(Τα μυαλά σου και μιά λύρα και του μπογιατζή ο κόπανος)

I came out of my clothes.
(Βγήκα από τα ρούχα μου)

This place is at Devil's mother.
(Αυτό είναι στου διαόλου την μάνα)

It rains chair legs.
(Βρέχει καρεκλοπόδαρα)

Hairs curly. (
τρίχες κατσαρές)

I don't have face to come out in society.
(Δεν έχω πρόσωπο να αντικρίσω την κοινωνία)

How from here morning morning?
(Πώς από δώ πρωϊ πρωϊ?)

I don't know my blindness. (
Δεν ξέρω την τύφλα μου)

The Blind man's rights (
του στραβού το δίκιο)

I see it pale. (
Τα βλέπω χλωμά)

Ηe is dewatered! (Αυτός είναι ξενέρωτος)

You are for the festivals. (
Είσαι για τα πανηγύρια)

Three-blanket party. (
Τρικούβερτο γλέντι)

They don't chew. (
Δεν μασάνε)

Does the goat chew taramas? (
Μασάει η κατσίκα ταραμά?

Does the cat spins in the yoghurt? (
Σπινιαρει η γατα στο γιαουρτι)

Slow the cabbages! (
Σιγά τα λάχανα)

Sit down well. (
κάτσε καλά)

Catch the egg and give it a haircut.
(Πιάσε το αυγό και κούρευτο!!)

Are we gluing coffee pots? (Μπρίκια κολλάμε?)

Marrows drums! (Κολοκύθια τούμπανα)

Marrows with oregano. (
Κολοκύθια με τη ρίγανη)

I made them salad - I made them sea. (
Τα έκανα σαλάτα/ θάλασσα)

We became robes - Robe unbuttoned! (
Γίναμε ρόμπες)

I have spit them. (
Τά έφτυσα)

He ate bunch. (
Εφαγε μπουκέτο)

I throw you to the ears. (
Σου ρίχνω στ' αυτιά)

I took them to the scul (
Τα πήρα στό κρανίο)

Slow the very oil (
σιγά τον πολυέλαιο)

Holy Mary's eyes. (
Της Παναγιάς τα μάτια)

Whatever you remember you are glad. (¨
Οτι θυμάσαι χαίρεσαι)

Are you asking and the change from over?
(Μου ζητάς και τα ρέστα?)

Glass! (Τζάμι!!)

We drank him.
(Τον ήπιαμε)

We confused our thighs. (
Μπερδέψαμε τα μπούτια μας)

He farted me fat. (
Μέ έκλασε χοντρά)

Ηore's fence. ( Πουτάνας το κάγκελο)

Of the gay. (
Του πούστη)

She's taking him. (
Τόν παίρνει)

The bad your weather!
(Τον κακό σου τον καιρό)

With this side to sleep. (Αυτό το πλευρό να κοιμάσαι)

Your eye the crosseyed!
(Το μάτι σου το αλλήθωρο)

I am dogbored. (
Σκυλοβαριέμαι)

We did black eyes to see you (
Μαυρα μάτια να σε δούμε)

Like the snooooows! (
Σαν τα χιόνια)

He made us the three two. (
Μας έκανε τα τρία δύο)

I took the third the longest.
(Πήρα τό τρίτο το μακρυτερο)

You are a coffee shop.
(Είσαι καφενείο)

Shit and fromshit. (
Σκατά και απόσκατα)

At the end they shave the groom. (
Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό)

Sunday short feast. (
Κυριακή κοντή γιορτή)

To say the figs figs and the tub tub! (
Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη)

You do accounts without the hotel owner. (
Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο)

The madness doesn't go to the mountains. (
Η τρέλα δεν πάει στα βουνά)

Better your eye goes out than your name.
(Καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα)

Will I take out the snake from the hole? (Θα βγάλω το φίδι από την τρύπα?)

He sleeps with the hens.
(κοιμάται με τις κότες)

He stuck me to the wall. (
Με κόλησε στον τοίχο)

I'm sitting on ignited coals. (
κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα)

You will eat wood. (
Θα φάς ξύλο)

In the boil the iron sticks (
στην βράση κολλάει το σίδερο)

They returned me the entrails. (
Μου έβγαλε τα σωθικά)

He sat me on the neck. (
Μου έκατσε στό σβέρκο)

I balded! - You balded me! (
Καράφλιασα - Με καράφλιασες)

If ... this happens pierce my nose! (
Να μου τρυπήσεις την μύτη)

You took my ears with the music.
(Μου πήρες τα αυτιά με την μουσική)

Has the weather turnings.
(Εχει ο καιρός γυρίσματα)

I | He/She/It | We |You | They do(es) the duck. (
Κάνει την πάπια)

In the down down of the written.
(Στο κάτω κάτω της γραφής)

He does the dead bug. (Κάνει τον ψόφιο κοριό)

διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή 4 Μαΐου 2008

ΟΙ 15 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ apolnarama


1.. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ
ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.

2.. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ
ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.


3.. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!


4.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ
ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.


5.. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.


6.. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ
ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ


7.. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.


8.. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ
ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ..


9.. ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ
ΟΛΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.


10.. ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ.


11.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ.
ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.


12.. Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
ΥΠΟΜΟΝΗ.


13.. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ.


14.. Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.


15.. ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ:
ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ!!


διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

tavli champion 2008

λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν τη χαρά του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉ
διαβάστε περισσότερα »

apolnatavli 2008

διαβάστε περισσότερα »
μετά από την απονομή συγκινημένος ο Θανάσης απεύθυνε ευχαριστήριο λόγο προς όλους μας και φυσικά δεν ξέχασε να ευχαριστήσει αυτούς που βρεθήκανε δίπλα του και τον υποστήριξαν
διαβάστε περισσότερα »

ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΟΥ apolnatavli 2008

ο πρωταθλητής τάβλι 2008 κατά την απονομή του κυπελου από τον διοργανωτή του διαγωνισμού
διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

ΑΓΚΑΛΙΑ Μ' ΕΝΑ ΘΡΥΛΟ

διαβάστε περισσότερα »

Ayrton Senna 14 χρονια απουσιας

Το 1994 για τη Φόρμουλα 1 είχε μπει για τα καλά, αλλά δεν έμοιαζε τόσο εντυπωσιακό όπως το περιμέναμε. Ο απόλυτος συνδυασμός όπως φάνταζε στην αρχή Σένα και Williams-Renault, δεν έδειχνε να είναι στην καλύτερή του φάση και ο Βραζιλιάνος δεν σάρωνε, παρά το ότι μέχρι πέρυσι το αυτοκίνητο ήταν το απόλυτο όπλο, έκλεβε εκκλησία, όπως λέμε.

Ο κορυφαίος οδηγός μέχρι εκείνη τη στιγμή, έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά κανείς δεν πίστευε πως δεν μπορούσε να τα ξεπεράσει.
Η Πρωτομαγιά του 94, έπεφτε Κυριακή και καθώς η ΕΡΤ ήταν ακόμη σε διαπραγματεύσεις για τα δικαιώματα των μεταδόσεων των γκραν πρι, κανείς φίλος των αγώνων δεν ήταν κολλημένος στην τηλεόρασή του. Η ζεστή φύση μας καλούσε κοντά της. Κι εκεί, στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων, περιμένοντας να ακούσουμε τα αποτελέσματα και -επιτέλους- μια νίκη του «Μεγάλου» με το καινούργιο του αυτοκίνητο, παγώσαμε όλοι με την τραγική είδηση: Ο Αϋρτον Σένα σκοτώθηκε, όταν το Williams-Renault, έφυγε προς τα δεξιά (προφανώς από σπασμένη κολώνα τιμονιού) στην ανοιχτή αριστερή στροφή Ταμπουρέλο (=τυμπανάκι) με 300-305 χλμ/ω και καρφώθηκε στον προστατευτικό( ;) τοίχο που υπήρχε μετά την άμμο, και που υπήρχε (στη συνέχεια έφυγε) για να προστατεύει τους θεατές από τυχόν έξοδο κάποιου οδηγού!

Όμως ήταν αυτός ο τοίχος που, αντί προστασίας, οδήγησε τον Κορυφαίο στον Θάνατο…
Έναν Θάνατο συγκλονιστικό, καθώς ο οδηγός ένιωθε το αυτοκίνητο να φεύγει απ’ την πορεία του χωρίς να υπάρχει δικό του λάθος και χωρίς να μπορεί να το ελέγξει… Έναν θάνατο-καλπασμό, καθώς ο οδηγός έβλεπε τον τοίχο νάρχεται καταπάνω του χωρίς να μπορεί να τον αποφύγει, παρά το φρένο που πάτησε. Έναν θάνατο οδυνηρό, γιατί πόνεσε όταν έσκασε με σχεδόν 200 χλμ/ω πάνω στον τοίχο με τη λάμα της εμπρός ανάρτησης να λογχίζει το κράνος του. Δεν είναι δυνατόν, είπαμε τότε όλοι στη μικρή παρέα και τσιμπηθήκαμε για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε ξύπνιοι και δεν ζούσαμε κάποιο κακό όνειρο. Μείναμε άφωνοι, μη μπορώντας να πιστέψουμε αυτά που ακούγαμε και τις σκηνές που βλέπαμε! Δεν μπορεί να είχε χαθεί ο καλύτερος, ο Πρώτος! Τότε, ποια είναι η μοίρα των άλλων, αναρωτιώμαστε.
Ο Θρύλος, ο Οδηγητής… Στα χρόνια που πέρασαν, η φήμη του Σένα απλώθηκε στα πέρατα της γης, συγκινώντας ένα πολύ μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινής γνώμης και όχι μόνο αυτούς που είχαν σχέση με τους αγώνες. Η ακτινοβολία του Βραζιλιάνου οδηγού που μόλις πριν ενάμιση μήνα είχε μπει στα 35 του χρόνια (21-3-60) ήταν ήδη μεγάλη, ήταν ήδη ζωντανός θρύλος, πιο πολύ κι από τον -τότε- ρέκορντμαν των πέντε τίτλων Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, που ζούσε ακόμη. Αυτή η φήμη και η ακτινοβολία του Σένα, που μετά τον θάνατό του απογειώθηκε και έφερε τα πάντα γύρω από το πρόσωπό του στον υπερθετικό, χωρίς όμως να γίνονται σε καμιά στιγμή υπερβολή, χωρίς να κουράζουν.
Βλέπετε, στα εννέα χρόνια που βρισκόταν στον μικρόκοσμο της F1, όλοι είχαν ανακαλύψει έναν αλλιώτικο άνθρωπο. Μέσα στο βασίλειο των σιδερικών και των μηχανών, υπήρχε κάποιος που έβγαζε κάτι πιο ζεστό, κάτι που έλειπε από το σπορ αυτό και σχεδόν ασυναίσθητα, οπαδοί και συμμετέχοντες, είχαν αναγνωρίσει στον Σένα τον «Βασιλιά» τους, τον «Οδηγητή» τους και το μηχανοκίνητο σπορ τον «Πρευσβευτή» του. Ίσως γι’ αυτό, η προανάκριση για τα αίτια του θανάτου του να κράτησε χρόνια όπως και η ανάκριση, ρεκόρ διάρκειας η δίκη των υπευθύνων της ομάδας (Φρανκ Γουϊλιαμς, Πάτρικ Χέντ και Αντριαν Νιούϊ) οι εφέσεις και όλα αυτά.

Έσπασε το… τιμόνι!
Το αποτέλεσμα (1999) της δίκης ήταν, όπως αναμενόταν, απαλλακτικό και δεν άλλαξε σε τίποτε όσα είχε ήδη φέρει στο φώς, η δημοσιογραφική οξυδέρκεια και η πείρα ενός άλλου, μεγάλου οδηγού - πρωταθλητή, του επίσης Βραζιλιάνου, Νέλσωνα Πικέ. Αμέσως μετά το δυστύχημα και με πρώτο στοιχείο το ίχνος του φρεναρίσματος στην άσφαλτο πριν το αυτοκίνητο μπει στην άμμο, μιλώντας ο Νέλσων Πικέ στα ΜΜΕ, δήλωνε αβίαστα: «Όταν ένας οδηγός αγώνων πατάει φρένο σε ένα μέρος όπως η στροφή Ταμπουρέλο, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πια τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει το αυτοκίνητο!»
Η ευθύτητα του Πικέ και η στήριξη στον Σένα, έκανε εντύπωση, διότι ήταν ο ίδιος που λίγα χρόνια πριν δήλωνε - πρωτοσέλιδο- στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Βραζιλίας, ότι στον Αϋρτον δεν αρέσουν οι γυναίκες, γεγονός που είχε ξεσηκώσει θύελλα, μηνύσεις, κόντρα δηλώσεις και βέβαια είχε λυθεί συμβιβαστικά!

Ο δημοσιογράφος- ερευνητής
Το δεύτερο -γεγονός πια- ήρθε 1-2 εβδομάδες μετά το δυτύχημα. Το ιταλικό περιοδικό Autosprint, κυκλοφορεί με εξώφυλλο μια φωτογραφία του αυτοκινήτου όσο ακόμη ο Σένα ήταν στο έδαφος, πριν μεταφερθεί με το ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Στη φωτογραφία φαινόταν καθαρά, στο δεξί πλευρό του μπλε-κίτρινου Williams-Renault, να κρέμεται το… τιμόνι από ένα κεντρικό καλώδιο και με ένα σημαντικό μέρος της κεντρικής μεταλλικής κολώνας μαζί του, που είχε κοπεί! Ήταν η δικαίωση της υπεύθυνης δημοσιογραφίας, αλλά και η επιβεβαίωση, ακρίβια των δηλώσεων του Πικέ! Αμέσως, ο επικεφαλής της ανακριτικής επιτροπής εμπειρογνωμώνων Ενρίκο Λορεντζίνι (καθηγητής μηχανολογίας στο πανεπιστήμιο της Μπολώνιας), στρέφεται προς τα εκεί. Εκεί θα καταλήξει και το δικαστήριο, το οποίο μελέτησε την έκθεσή του (700σελίδες) για να απαγγείλει τις κατηγορίες του ο εισαγγελέας Μαουρίτσιο Πασαρίνι.
Ο Πάτρικ Χέντ και οριμένοι άλλοι, υποστήριξαν μια διαφορετική εκδοχή για το δυστύχημα, η οποία όμως δεν είχε γίνει δεκτή από το δικαστήριο. Οτι, δηλαδή, μετά από μερικούς, σχετικά αργούς, γύρους με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, η θερμοκρασία των ελαστικών είχε πέσει, με επακόλουθο και την πτώση της πίεσης. Αυτό, με τη σειρά του, είχε μειώσει το ύψος του ελαστικού, με αποτέλεσμα να βρει στην άσφαλτο η λεπτή σανίδα που έχουν στην κοιλιά τους τα αυτοκίνητα, οπότε το FW16 έμεινε στιγμιαία ακυβέρνητο και ακολούθησε ό,τι ακολούθησε.
Ο Χέντ είχε ακόμη δηλώσει ότι η τηλεμετρία είχε δείξει πως όταν το αυτοκίνητο είχε αρχίσει να φεύγει από τον δρόμο, το τιμόνι του λειτουργούσε, κάτι που τελικά δεν έγινε πιστευτό. Σαν τον Μαύρο; Ό,τι και να συνέβη, πάντως, ακόμη κι αν ζούσε σήμερα ο Σένα, θα ήταν φυτό! Το αυτοκίνητό του, με βάση τα στοιχεία της τηλεμετρίας, χάνει την κατευθυντικότητά του με σχεδόν 300 χλμ/ω. Φρενάρισμα και άμμος μειώνουν την ταχύτητα γύρω στα 200 χλμ/ω μέχρι τη μοιραία πρόσκρουση στον τοίχο. Εκει, μέσα σε μία στιγμή, η ταχύτητα αυτή μηδενίζεται! Ακαριαία! Έ, λοιπόν, η πρόσκρουση του εγκεφάλου του Σένα, όπως είπαν μετά πολλοί γιατροί, στα τοιχώματα του κρανίου του ήταν τόσο σφοδρή, ώστε τον είχε ήδη μετατρέψει σε φυτό, όπως διαπίστωσαν και οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο είχε μεταφερθεί, έστω και ζωντανός ακόμη. Εδώ, πολλοί θα παρατηρήσουν ότι υπάρχουν ανάλογες ομοιότητες με τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιάννη - Μαύρου- Μεϊμαρίδη το 1971 στη Ρόδο.

Δύσκολο στο οδήγημα
Ας δούμε όμως τι συνέβαινε μέχρι την Ίμολα. Στους τρεις πρώτους αγώνες του 1994 που είχαν γίνει, ο Σένα είχε πολλά προβλήματα. Μαζί με τρεις- τέσσερις άλλους συναδέλφους, είμαστε στην πίστα στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, 15 Ιανουαρίου 1994, όταν ο Φρανκ Γουίλιαμς παρουσίαζε στους δημοσιογράφους τη νέα ομάδα με τον Χιλ και τον νεοφερμένο από τη McLaren σούπερσταρ Αϋρτον Σένα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και το συζητούσαμε για πολλά χρόνια όσοι είμαστε εκεί, το τι είχε πει ο Γουίλιαμς το βράδυ, στο επίσημο δείπνο μετά την παρουσίαση της ομάδας, σε έναν παγερό και σύντομο λόγο του, απεθυνόμενος προς τους δύο οδηγούς: «έχετε το «έχετε το καλύτερο
αυτοκίνητο, είναι στο χέρι σας να πάρετε το πρωτάθλημα!»
Όμως το FW16 ΔΕΝ ήταν το καλύτερο αυτοκίνητο και το ήξεραν όλοι από τα παράπονα των οδηγών στις λίγες δοκιμές που ήδη είχαν γίνει. Γι’ αυτό και οι Σένα-Χιλ δεν απάντησαν όπως ίσως θα ήθελαν στον Γουίλιαμς, αλλά και δεν ήταν και χαρούμενοι. To FW16 ήταν πολύ πιο δυσκολοοδήγητο από το αυτοκίνητο του 2003, ο χώρος στο κόκπιτ ήταν ελάχιστος και εμπόδιζε τις κινήσεις του οδηγού και γι’ αυτό ο Σένα είχε ζητήσει μετατόπιση του τιμονιού (εξ ου και η μοιραία αλλαγή με συγκόλληση δύο σωλήνων διαφορετικού πάχους που δεν άντεξαν και γι’ αυτό έσπασε). Μετά το δυστύχημα άλλαξε η Ταμπουρέλο, έγινε πιο αργή, άλλαξαν πολλοί κανονισμοί,
στην ΕΡΤ υπογράφηκε το συμβόλαιο για τις μεταδόσεις των γκραν πρι, αλλά πια αυτά δεν ήταν όπως πριν. Έλειπε ο «Κορυφαίος», όπως τον είχαμε θαυμάσει στη μνημιώδη μονομαχία του με τον Μάνσελ στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο ή όπως τον είχαμε ζήσει στις κόντρες του με τον Προστ, όπως εισπράτταμε αυτό το μοναδικό που εξέπεμπε και τον έκανε την πιο ξεχωριστή προσωπικότητα στον κόσμο των αγώνων…

apolna boss;-)

Φωτογραφίες σχετικές με τον Ayrton Senna και το τραγικό ατύχημα

CounterSteer auto-moto

διαβάστε περισσότερα »