Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

καύσωνας


Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε για το σαββατοκύριακο του δεκαπενταύγουστου καύσωνα και έπεσε μέσα. Από την παρασκευή ο υδράργυρος φλερτάρει με τους 40 βαθμούς. Όλοι μας είμαστε σαν ζαλισμένα κοτόπουλα και ψάχνουμε για λύσεις που θα μπορέσουν να μας δροσίσουν. Ανοιχτόχρωμα ρούχα ελαφριά , πολλά νερά κατά την διάρκεια της ημέρας , αποφυγή της κυκλοφορίας στον δρόμο τις ώρες που καίει ο ήλιος , εξαίρεση ο πίπης που είναι παντός καιρού και εδάφους.
Σε αυτή ακριβώς την περίοδο βρέθηκα να οδηγώ στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών καλά δεν το συζητάω ότι γίνεται χαμός από όλες τις απόψεις……. Οι βενζινοπώλες αποθρασυνθήκαν και σε μερικά σημεία επί της εθνικής είδα τιμές που με άφησαν άφωνο, κάνω λόγο για 1.74 e το λίτρο!!!, από την άλλη τα διόδια που τα έχουν αναλάβει εδώ και καιρό ιδιώτες με αποτέλεσμα κάθε λίγα χιλιόμετρα να τυχαίνεις και ένα καλά στημένο μαγαζί που σου ζητά 2.90 e έκαστο, υπολογίστε πως εάν ταξιδέψετε από την Θεσσαλονίκη μέχρι και την Αθήνα το αντίτιμο στα διόδια είναι περίπου 17e…… και το κακό είναι πως σε κανένα σημείο, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, δεν συναντάς σωστό ασφαλτοτάπητα παντού υπάρχουν τρύπες και προειδοποιητικές πινακίδες για ελάττωση της ταχύτητας. φυσικά το μεγαλύτερο πλήγμα όλων είναι η απομάκρυνση από την εθνική των καντινών γιατί λέει πρέπει να δουλέψουν τα μεγάλα μαγαζιά που τα στήνουν εταιρίες κολοσσοί και τα ονομάζουν σταθμούς ξεκούρασης και μπαίνεις να ξεκουραστείς από το πολύωρο ταξίδι σε πιάνει πονοκέφαλος στο άκουσμα των τιμών που υπάρχουν μέσα εκεί. Όμως κάνεις από τους ιθύνοντες και τους υπεύθυνους δεν το ονομάζει καρτέλ ή μονοπώλιο, έχουν πάρει τις μίζες τους όλοι και κάνουν λόγο για υπηρεσίες ξεκούρασης υψηλού επιπέδου….
Στο γυρισμό αποφάσισα να συνδυάσω την δουλειά με λίγη ξεκούραση, να αλμυρίσω λίγο το κορμί μου, έτσι κατευθύνθηκα προς παραλιακό θέρετρο στην περιοχή της Λάρισας. Φοβερή θάλασσα και απόλυτη ηρεμία ένας ιδανικός συνδυασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: