Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Δεν θα αργήσει η αποκατάσταση στα Τέμπη



Η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» αποδίδει την πτώση μικρού βράχου, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα Τέμπη, στις ισχυρές βροχοπτώσεις.
Μετά από αυτοψία, ομάδα αλπινιστών ενημέρωσε σχετικά την εταιρία
για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως υποστηρίζεται, ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο, που υπερβαίνει τα 80 μέτρα σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, γιατί στην περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση που θεωρητικά αποτρέπει πιθανή κατολίσθηση.

Όπως διευκρίνισε η εταιρία, ο βράχος δεν έπεσε λόγω των έργων στη σήραγγα των Τεμπών, αλλά οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με την εταιρεία, η ομάδα των αλπινιστών επανήλθε στο σημείο, επιχειρώντας και νέα αναρρίχηση, προκειμένου εξετασθεί αν γίνεται μια πρόχειρη παρέμβαση στην περιοχή, μέχρι να ξεκινήσει η επιχείρηση τοποθέτησης πλεγμάτων.

Σχετική απόφαση για το «πότε» θα ξεκινήσει αυτή η νέα επιχείρηση, σε ένα μήκος 50 μέτρων περίπου, αναμένεται να λάβει σήμερα αργά το απόγευμα, το υπουργείο Υποδομών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα απαιτηθεί περισσότερο από μια εβδομάδα προκειμένου να τοποθετηθεί το πλέγμα και δεν αποκλείεται στο διάστημα αυτό να επιτραπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων, είτε κανονικά, είτε εκ περιτροπής.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, με ορατή την πιθανότητα να ανοίξουν το βράδυ, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται για μεν τα βαρέα οχήματα μέσω Ελασσόνας, για δε τα υπόλοιπα από το επαρχιακό δίκτυο Αγιάς.

πηγη newsbeast.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: