Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

επίσκεψη Ερντογάν



Την ανησυχία του για το ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και το ενδεχόμενο να επισκιάσει τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 για τη διάσκεψη για τη Μεσόγειο, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «σόου» που στήθηκε από το ίδρυμα Παπανδρέου με πρόσχημα την Κλιματική Αλλαγή για να έλθει ο Ερντογάν στην Αθήνα.

«Εκτιμώ ότι είναι ένα σχέδιο βάση του οποίου η Τουρκία εξελίσσεται και αναδεικνύεται σε υπερδύναμη της ευρύτερης περιοχής και όλες οι άλλες γειτονικές χώρες θα καταστούν δορυφόροι της. Εγώ αυτό το αρνούμαι και θα το πολεμήσω», ανέφερε, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στο πλέγμα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Τουρκίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου με την πολιτική που ακολουθεί πατάει σε δύο βάρκες.

«Η ρήξη μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ διαρκώς μεγαλώνει. Αυτό που κάνει ο κ. Παπανδρέου είναι τρελό. Ήταν πολύ κακός και πρόχειρος ο χειρισμός για να έλθουν ταυτόχρονα εδώ ο Ερντογάν και ο Νετανάχιου. Δεν είχε υπάρξει καμιά προσυμφωνία γι’ αυτό και είχαμε αυτή την αποτυχία», ανέφερε σχολιάζοντας τη μη συμμετοχή του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στη διάσκεψη.

«Έχω μια τεράστια αγωνία, ανησυχώ, τολμώ και το λέω ευθέως», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «ούτε το μέγεθος του Έλληνα πρωθυπουργού φτάνει το μέγεθος του Τούρκου, ούτε ο κ. Δρούτσας φτάνει το αντίστοιχο μέγεθος του κ. Νταβούτογλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη. «Μετά τις εκλογές, στην περιοχή μας θα περάσει “τυφώνας” στα εθνικά μας θέματα», προέβλεψε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: