Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σχεδόν 6.000 θάνατοι από ιατρικά λάθη μέσα σ' έναν χρόνο στην Αυστραλία!

 

Σοκάρει ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ιατρικών λαθών ή παραλείψεων κατά τη διάρκεια ...επέμβασης ή μετά από αυτή, στην Αυστραλία: Το 2010 πέντε χιλιάδες επτακόσια εβδομήντα επτά (5.777) άνθρωποι.
Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων ήταν 78 στις γυναίκες και 74 στους άντρες, οι περισσότεροι δε είχαν προβλήματα υγείας.
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου υπήρξαν η αναπνευστική ανεπάρκεια, η πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και η σηψαιμία.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής καθηγητής Γκάι Μάντεν, που εξέτασε τις αιτίες των θανάτων αποφάνθηκε ότι το τραγικό αυτό γεγονός δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υποδομές των νοσοκομείων, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό. Ένα ποσοστό των θανάτων - 4%- οφείλεται σε λάθος χειρισμό των υπεύθυνων. Συχνά η ομάδα επεμβάσεων, για παράδειγμα, αποφάσισε να μην πάρει προληπτικά μέτρα για πιθανή θρόμβωση του αίματος.
Επίσης, οι ασθενείς δεν μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με την έρευνα, σε άλλο νοσοκομείο έγκαιρα. H ερευνητική επιτροπή βρήκε επίσης ότι το 14% με 16% θα μπορούσε να σωθεί αν είχε πρόσβαση σε φροντίδα κρίσιμων περιπτώσεων.

Διαβάστε περισσότερα: CLOPYPASTE: Σχεδόν 6.000 θάνατοι από ιατρικά λάθη μέσα σ' έναν χρόνο στην Αυστραλία! http://clopyandpaste.blogspot.com/2010/12/6000.html#ixzz19JMC97pl

Δεν υπάρχουν σχόλια: