Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα η απόφαση για τον Εφραίμ

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει για άλλη μια φορά ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, αυτή τη φορά για να ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο γέροντας Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η πρόεδρος των πρωτοδικών Μαρία Ψάλτη είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή για παραβίαση μυστικότητας δικαστικής συνεδρίασης, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία στα αδικήματα.

Αντικείμενο της δίκης ήταν η επίμαχη απόφαση που αφορούσε τις ανταλλαγές του δημοσίου με τη λίμνη Βιστωνίδα για την οποία απόφαση -σύμφωνα με την κατηγορία- ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος είχαν ενοχλήσει την πρόεδρο για ενημέρωση.

Στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Εφετείου Θράκης, ολοκληρώθηκε χθες η δίκη με κατηγορούμενους τους δύο μοναχούς και την πρόεδρο και σήμερα αναμένεται η απόφαση.

Ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου σε δήλωσή του καθησύχασε τους αγρότες που έχουν περιουσία γύρω από την λίμνη ότι δεν θα πειραχθούν τα κτήματά τους από τη μονή, καθώς επιθυμία της είναι να βοηθά τον κόσμο και όχι να τον πιέζει.

Άλλωστε οι περισσότεροι κάτοικοι από την γύρω περιοχή αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα συναντούν συνήθως τον γέροντα στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην λίμνη Βιστωνίδα, όπου εξομολογούνται, ζητούν τις συμβουλές του αλλά και την ενίσχυσή του για τα προβλήματά τους .

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: