Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σκάνδαλο 7.000.000 ευρώ με εμπλεκόμενους 22 γιατρούς

 

Οικονομικό σκάνδαλο 7. εκατ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την εφημερίδα «Κόσμος» της Λάρισας. Πρόκειται για ποσό που αφορά προμήθειες υλικών του Νοσοκομείου. Τα στοιχεία προέκυψαν από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.

Σκάνδαλο 7.000.000 ευρώ με εμπλεκόμενους 22 γιατρούς

Το Σώμα, το οποίο συνεχίζει τους ελέγχους στους χώρους του νοσοκομείου για τις συμβάσεις και τα τιμολόγια προμηθειών ιατρικών υλικών- εμπλέκει τρεις κλινικές του νοσοκομείου, 22 γιατρούς που εργάζονται σε αυτές και δυο πρώην διοικητές.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας έχει ήδη σταλεί στους αρμόδιους φορείς και στην εισαγγελία Λάρισας, ενώ προκάλεσε και παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, σύμφωνα με το blog «Νοσηλευτική Παρέμβαση» έκανε αιφνιδιαστική έφοδο την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι ελεγκτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κόσμος», σύμφωνα με όσα συμπεραίνουν οι ελεγκτές, η ζημία των ασφαλιστικών Ταμείων από τους χειρισμούς των γιατρών και των διοικητών, για προμήθειες υλικών στις κλινικές Γενική, Νευροχειρουργική και Αγγειοχειρουργική ανέρχεται στο ποσό των 6.766.328,82 ευρώ.

Μάλιστα, εξ αιτίας του γεγονότος αυτού προτείνεται να τεθούν άμεσα σε αργία πέντε κορυφαίοι γιατροί του νοσοκομείου για τους οποίους, όπως σημειώνουν οι ελεγκτές, θα παραγγελθεί πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: