Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πολύνεκρη έκρηξη σε αεροδρόμιο της Μόσχας

Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 30 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ώρα Μόσχας (4.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της ρωσικής πρωτεύουσας, στον τομέα των διεθνών πτήσεων. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη σημειώθηκε σε χώρο αναμονής στον τερματικό σταθμό.

Η αστυνομία της Μόσχας έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και πραγματοποιεί ελέγχους στο δίκτυο μετρό της πρωτεύουσας, καθώς και σε άλλα σημεία με μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, καθώς φαίνεται να υπάρχουν εκτιμήσεις και για νέες επιθέσεις. Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας προχώρησαν οι Αρχές στα άλλα αεροδρόμια της Μόσχας, Βνούκοβο και Σερεμέντγεβο.

Από τους τραυματίες τουλάχιστον 20 αναφέρεται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι Αρχές αναζητούν τρία άτομα που, κατά τις ίδιες, εμπλέκονται στη βομβιστική ενέργεια.

Το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο βρίσκεται στα ΝΑ της Μόσχας (εικόνα από Google Maps)

Το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο βρίσκεται στα ΝΑ της Μόσχας (εικόνα από Google Maps) Το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο είναι το μεγαλύτερο της Μόσχας και βρίσκεται 22 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: