Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Περί ευθύνης υπουργών!

 

Τελικά όλοι οι πολιτικοί είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Έχουν, βρε παιδί μου, την έκτη αίσθηση. Και πάνω απ’ όλα είναι ενήμεροι. Δεν ξέρω ποιος τους κάνει ιδιαίτερα μαθήματα πριν μπουν στην πολιτική, αλλά είναι μεγάλος δάσκαλος.

Ξέρουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Για εκείνους. Κι έχουν φροντίσει οι προκάτοχοί τους, να καλύψουν τυχόν ατασθαλίες του μέλλοντος, αλλά κυρίως να μη διωχθούν γι αυτές!

Γίνεται μεγάλη κουβέντα τον τελευταίο καιρό για τον αν θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη βουλευτές και υπουργοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Και ακούς όταν "σκάει" η είδηση από τα κανάλια, να λένε βαρύγδουπα: Σε εξεταστική θα πάει η κυβέρνηση για το Βατοπαίδι, σε προανακριτική για τη Siemens και νομίζεις ότι κάτι σημαντικό είναι αυτό.

Και κανείς δεν μας λέει ότι για τις επιτροπές αυτές, που το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο, οι βουλευτές που συμμετέχουν πληρώνονται!

Και βγαίνουν οι δικαστές και εισαγγελείς και ξεμπροστιάζουν τους πολιτικούς, κατηγορώντας τους ότι πετούν το μπαλάκι της ευθύνης στη δικαιοσύνη, ενώ έτσι όπως τα χουν κάνει, είναι δεμένα τα χέρια των δικαστών και δεν μπορούν να ασκήσουν καμία δίωξη.

Έτσι είναι το πολιτικό σύστημα.

Και ο Καστανίδης υπουργός της Δικαιοσύνης, λέει ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο για ν’ αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Κι αναρωτιέται κανείς: Γιατί πρέπει να γίνει ολόκληρη κουβέντα για κάτι που είναι προφανές; Γιατί πρέπει να υπάρχουν "στάδια" στα αδικήματα των βουλευτών; Γιατί να παραγράφονται τα αδικήματα των βουλευτών; Εμένα, υπάρχει περίπτωση να παραγραφεί ένα χρέος μου στην εφορία;

Και γιατί πρέπει να μας κοροϊδεύουν, ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ, αφού είναι έτσι ο νόμος, που κανένας δικαστής της χώρας, δεν μπορεί να τους αγγίξει;

Θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι κύριοι, όμως, οι πολιτικοί, ότι μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει κανένα δικαστήριο που να μπορεί να τους δικάσει, υπάρχει όμως η σίγουρη καταδίκη από τον λαό.

Κι αυτή η ποινή, είναι η χειρότερη για όλους αυτούς που δεν είναι παχύδερμα κι έχουν τουλάχιστον λίγη τσίπα!

 

newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: