Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Άρης: Ο Θεός της χλιδής… με δικά μας λεφτά!

 

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Απίστευτες αποκαλύψεις για παρανομίες, συμβάσεις σε ημετέρους και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος περιλαμβάνονται στο πόρισμα Ελεγκτών του Δημοσίου στον ΕΟΤ για το 2008 και το 2009.

Ένα παράδειγμα: επί υπουργίας Άρη Σπηλιωτόπουλου μέσα σε τρεις μήνες πληρώθηκαν από τον ΕΟΤ για κομπολόγια, στυλό και καρφίτσες περίπου 400.000 ευρώ! Εννοείται ότι τα αντικείμενα αυτά δίνονταν από το γραφείο δημοσίων σχέσεων ως δώρα.

Ένα άλλο παράδειγμα: 7 Ιανουαρίου 2009 ο ΕΟΤ προμηθεύεται από επώνυμο κοσμηματοπωλείο ένα κολιέ λευκόχρυσο με ρουμπίνι, ένα κολιέ χρυσό με μπριγιάν, 20 ζευγάρια κρεμαστά σκουλαρίκια μεγάλου μεγέθους και ένα ολόχρυσο κομπολόι. Δώρα, όπου δεν υπάρχει πουθενά το όνομα των παραληπτών τους. Σύμφωνα με πράξη του Επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου παραμένει άγνωστο σε ποιων τα χέρια πέρασαν τα πολύτιμα αυτά δώρα.

Αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ήθελε να περπατάει πάνω σε μεταξωτά χαλιά στο γραφείο του και να βλέπει σπάνιους πίνακες ζωγραφικής. Έτσι στις 7 Ιανουαρίου 2009 βγαίνει η απόφαση του ΕΟΤ υπ’ αριθ. 504035, με την οποία εγκρίνεται δαπάνη 8.330 ευρώ για την αγορά μεταξωτού χαλιού για το γραφείο του γενικού γραμματέα ΕΟΤ και άλλη δαπάνη 136.238 ευρώ για αγορά έξι πινάκων ζωγραφικής για το γραφείο του.

Στο πόρισμα των δημοσίων ελεγκτών αναφέρονται και τα ταξίδια που πλήρωνε σε δημοσιογράφους ο ΕΟΤ για να… λιβανίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα και υπουργό Τουρισμού με αποτέλεσμα οι δαπάνες του γραφείου δημοσίων σχέσεων του ΕΟΤ μέσα σε ένα χρόνο να αυξηθούν κατά 48% έναντι του προηγούμενου έτους (μεταξύ 2008-2009) και να φτάσουν τα 8,6 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: