Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η απάντηση της εταιρείας Ούτε κουβέντα για αποζημιώσεις από τη Siemens

 

Τη διαβεβαίωση ότι έχει παραδώσει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές όλα τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή της, έδωσε την Τετάρτη επισήμως η Siemens Ηellas, απαντώντας σε σχετική επιστολή που της είχε απευθύνει προ ημερών ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Ξυνής, με επιστολή του στον υπουργό, διαβεβαιώνει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι η Siemens «δεν διαθέτει επιπλέον κανένα ερευνητικό υλικό στην Ελλάδα που εμείς να γνωρίζουμε και το οποίο να μην έχει ήδη παραδοθεί στην Εξεταστική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στις ανακριτικές αρχές».
Ο κ. Ξυνής χαρακτηρίζει την εταιρεία του σήμερα ως μια «ριζικά διαφορετική εταιρεία», μια «καθαρή» εταιρεία, η οποία, όπως λέει, «διαθέτει λύσεις απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας μας και τεχνολογίες που μπορούν να απαντήσουν στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει».
Ωστόσο, κ. Ξυνής ο δεν απαντά στην σημείωση του κ. Παμπούκη, ότι «η Ελληνική Δημοκρατία θα αναζητήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την ανόρθωση της δικής της άμεσης ζημίας από τις φαύλες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν» από την εταιρεία.
Το βράδυ της Τετάρτης, κύκλοι του περιβάλλοντος του υπουργού Επικρατείας, σχολιάζοντας την απάντηση της εταιρίας, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση μελετά τώρα τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω νομική διαχείριση της υπόθεσης Siemens.
Οι ίδιοι κύκλοι αξιολογούσαν πάντως ως θετικό το γεγονός ότι η εταιρία υποδηλώνει το ενδιαφέρον της να παραμείνει στην Ελλάδα, ενώ σημείωναν ακόμη ότι ουσιαστικά αναγνωρίζει το γεγονός πως στο παρελθόν υπήρξαν κακές πρακτικές από την πλευρά της.

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: