Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Οι ήρωες του 2011

 

Μετά τους ήρωες υπουργούς που πολεμάνε τους άθλιους δανειστές μας, είναι η σειρά των ηρωικών δημοσιογράφων να πολεμήσουν τον κατακτητή. Σε όλα τα πρωινάδικα των τηλεοράσεων, αγωνιστές αναλυτές και δημοσιογράφοι κατακεραύνωσαν την τρόικα.

Διότι δεν επιτρέπεται σ ένα μπορντέλο να έρχονται οι πελάτες και να βρίζουν τις πόρνες. Μόνο η τσατσά επιτρέπεται να το κάνει. Μετά τις διαμαρτυρίες του Γιώργου στο ΔΝΤ και την Κομισιόν πήρε και την φίλη Χίλαρυ να της πει τα βάσανα του. Η Κλίντον συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό. Το θεατράκι «Οι ήρωες του ΄11» είναι πολύ γελοίο.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πουλήσει δημόσια περιουσία. Παζαρεύει το πόσα και πότε. Οι τροικανοί αποφάσισαν να πιέσουν τα πράγματα και εξέθεσαν την ... 

κυβέρνηση. Είπαν δηλαδή την αλήθεια, των συζητήσεων που γίνονται. Μόλις η αλήθεια ακούστηκε οι κυβερνητικοί επινόησαν ένα ακόμα θέατρο: Οι αγωνιστές του '11.

Ετοίμασαν λόγους και λογύδρια, όρμησαν στα κανάλια, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες, καταγγέλλοντας την τρόικα και τον Μπόμπ Τράα.

Το θέατρο συνεχίστηκε με τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού στον Στρός Καν, στον Μπαρόζο και στον Τρισέ. Το τι ακριβώς τους είπε ή μάλλον του παρακάλεσε θα το μάθουμε αργότερα όταν τον καρφώσει κάποιος από αυτούς. Όπως τον είχε καρφώσει ο βραβευμένος πλέον Ζ.Κ. Γιούνκερ που μας αποκάλυψε ότι ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για χώρα διεφθαρμένων. Προς το παρόν το επικοινωνιακό θεατράκι συνεχίζεται.

Το σκηνικό είναι γελοίο και συγχρόνως θλιβερό.

Μας έφεραν σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε μόνο με λόγια. Ας ελπίσουμε ότι η συνέχεια δεν θα είναι ακόμα πιο θλιβερή.

Από το "ΔιαΔίχτυ" , (μοντάζ Γρέκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: