Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ξεπουλάνε τους "πνεύμονες" της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας - Γερμανοί ενδιαφέρονται να μπουν στην ΕΛΒΟ...

 

....μέσω της πώλησης μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης MARDER

\Το ενδιαφέρον της Γερμανίας για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Ελλάδα,ουδέποτε έχει ατονήσει. Το Βερολίνο θεωρεί ενεργή την απόφαση ΚΥΣΕΑ του 1999 που προέβλεπε την αγορά από την Ελλάδα 60 μαχητικών, δεν πιέζει για άμεση αγορά λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, αλλά θεωρεί δεδομένο ότι μόλις ανοίξει το ζήτημα νέου μαχητικού για την ελληνική ΠΑ, το Eurofighter θα είναι πρώτο στη λίστα των επιλογών.

Στο  ραντεβού Μέρκελ-Παπανδρέου η ατζέντα περιλαμβάνει ως κύρια θέματα την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου και το αίτημα για χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού.
Ωστόσο ο τομέας των ελληνικών εξοπλισμών απασχολεί άμεσα το Βερολίνο,το οποίο δείχνει να στοχεύει σε πολλά προγράμματα:
*Το Eurofighter είναι το πρώτο και μεγαλύτερο. Η πώληση 40 έως 60 αεροσκαφών,αποτελεί προσωπικό στοίχημα της κ.Μέρκελ. Στοίχημα και δέσμευση που έχει αναλάβει προς τους κυβερνητικούς της εταίρους.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει εξασφαλίσει δέσμευση της ελληνικής πλευράς για ανακοίνωση ανανέωσης του ελληνικού ενδιαφέροντος εντός του 2011. Δεν μιλάμε για αγορά αλλά για επιβεβαίωση της παλαιότερης απόφασης του ΚΥΣΕΑ.

*Γερμανοί ενδιαφέρονται να μπουν στην ΕΛΒΟ,μέσω της πώλησης μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης MARDER.
*Γερμανικές εταιρείες έχουν εμπλακεί έτσι κι αλλιώς στις προμήθειες των πυρομαχικών για τα επίσης γερμανικά άρματα μάχης του ελληνικού στρατού και το ίδιο αναμένεται να γίνει όταν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη προμήθεια τορπιλών για τα γερμανικά υποβρύχια.
*Δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον της Γερμανίας και για την ΕΑΒ,το οποίο συνδυάζεται με την υποθεση του Eurofighter.

fox2e-mag
greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια: