Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ιστορικό έγκλημα στην Βεργίνα… με την υπογραφή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού!!

 

Το λάβαμε από το Αιέν Αριστεύειν και σας το παραθέτουμε:
Συνεχίσαμε την έρευνά μας για το θέμα των Σκοπιανών εκπαιδευτικών που κάνουν οι ίδιοι τις ξεναγήσεις στον Ιστορικό χώρο της Βεργίνας.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες (Έλληνες και τουρίστες) στην Βεργίνα συχνά πυκνά έχουνε γίνει μάρτυρες προπαγανδιστικής συμπεριφοράς Σκοπιανών κατά την επίσκεψή τους στα αρχαία της περιοχής. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα και κανείς δεν το αμφισβητεί. Σχόλια του τύπου ”Ήρθαμε να επισκεφθούμε την γη των προγόνων μας” ακούστηκαν πολλές φορές.

Μάθαμε από Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται την Βεργίνα, συχνά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ότι μαθητές των Σκοπίων που επισκέπτονται τα αρχαία της Βεργίνας δέχονται ξενάγηση από σκοπιανούς εκπαιδευτικούς…..! Το αρχικό μας θέμα είναι εδω

Από την ημέρα που ανεβάσαμε το θέμα το ερευνήσαμε και ιδού τι βρήκαμε…

Διαβάσαμε την εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού:
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι δικαίωμα ξενάγησης χωρίς αμοιβή έχουνε οι παρακάτω…
(κλικ για μεγέθυνση)
Η δεύτερη παράγραφος το λέει ξεκάθαρα. Οι εκπαιδευτικοί άνευ αμοιβής μπορούνε να κάνουν την ξενάγηση των μαθητών τους ΕΦ ΌΣΟΝ λάβουν την άδεια ξενάγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού !!!

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω και γνωρίζοντας ότι Σκοπιανοί Εκπαιδευτικοί ΕΙΝΑΙ οι ξεναγοί των μαθητών τους, υπάρχει κάποιος στο Υπουργείο Πολιτισμού ο οποίος έδωσε άδεια για προπαγάνδα εναντίον της ιστορικότητας της Ελληνικής Βεργίνας και Μακεδονίας? Υπάρχει κάποιος αφελής στο Υπουργείο Πολιτισμού που θεώρησε ότι οι Σκοπιανοι καθηγητές και δάσκαλοι θα κάνουν ξενάγηση στους μαθητές τους μιλώντας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ή θα προπαγανδίσουν;
Είναι όντως έτσι και εάν τους έχει επιτραπεί να ξεναγήσουν γιατί δεν τους το απαγορεύουμε;

Διότι αγαπητοί αναγνώστες εάν το Υπουργείο εκδώσει τις άδειες μετά την απαίτηση των σκοπιανων κανείς που εργάζεται στον χώρο της Βεργίνας, δεν έχει δικαίωμα να τους σταματήσει αν και κατά την προσωπική ταπεινή μου άποψη δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται η είσοδος όχι απλά στον Νομό Ημαθίας αλλά σε ΚΑΝΕΝΑΝ Μακεδονικό αρχαιολογικό χώρο!

Θα μπορούσε κάποιος ”υπεύθυνος” να απαντήσει στις απορίες μας ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το μείζον αυτό θέμα;

Το τσακάλι της Βέροιας

olympia.gr

από το Αιέν Αριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια: