Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Προξενιό μέσω Ίντερνετ

 

Image and video hosting by TinyPic

Το φλερτ έχει γίνει διαδικτυακό, σύμφωνα με έρευνα της Μicrosoft

«Το Ίντερνετ και οι υπηρεσίες του έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το τηλέφωνο. Πλέον, τα περισσότερα ραντεβού κλείνονται μέσω αυτού γιατί είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος επικοινωνίας. Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά».
Για πολλούς ο έρωτας έρχεται με ένα... κλικ. Αυτό τουλάχιστον δείχνει νέα έρευνα της Μicrosoft, η οποία έγινε με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου. Οι Έλληνες φάνηκαν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και φλερτάρισαν στο Διαδίκτυο ενώ ένας στους τρεις παραδέχτηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνει κανείς νέες γνωριμίες είναι online.

Η έρευνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η διαδικτυακή αναζήτηση συντρόφου είναι η τρίτη δημοφιλέστερη μέθοδος γνωριμίας. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι για τους Έλληνες...
το προξενιό μέσω φίλων παραμένει διαχρονικά η πιο δημοφιλής μέθοδος γνωριμίας, ενώ έπεται η κοινωνική δικτύωση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ιντερνετικά σε 10 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Φινλανδία, η Ιταλία και η Σουηδία, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και ερωτήθηκαν 19.730 άτομα απ΄ όλες τις χώρες. Στο πλαίσιο της έρευνας, συμμετείχαν και 1.324 Έλληνες, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις εμπειρίες και τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς.
Όπως επισημαίνει ο Νίκος Βασιλάκος, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ιnternet Νow!, «με τους σημερινούς ρυθμούς δεν προλαβαίνουμε τις κοινωνικές εκδηλώσεις που ζούσαμε παλιά, δεν μαζευόμαστε στα σπίτια, δεν κάνουμε συχνά πάρτι. Ρωτάω λοιπόν, όταν εργάζεσαι 12-16 ώρες την ημέρα, πότε και κυρίως πού ακριβώς θα γνωρίσεις το ταίρι σου; Στην καλύτερη περίπτωση θα μπεις στο Ιnternet στο διάλειμμα της δουλειάς και θα συνομιλήσεις με φίλους. Φίλο στον φίλο, παρέα στην παρέα θα γνωρίσεις κάποιον και θα κανονίσετε με τα πολλά να βγείτε για καφέ. Έτσι γίνεται σήμερα, και θα τολμήσω να πω ότι δεν είναι καθόλου κακό. Το μέλλον των σχέσεων είναι εδώ. Το ζούμε και είναι ψηφιακό».

ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ

Η διαδικτυακή αναζήτηση συντρόφου είναι η τρίτη δημοφιλέστερη μέθοδος γνωριμίας

Τo 9% φτάνει μέχρι τον γάμο!

ΚΙ ΟΜΩΣ, η απλή ιντερνετική γνωριμία μπορεί να καταλήξει στον γάμο. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, μια διαδικτυακή γνωριμία και η σχέση που αναπτύσσεται έπειτα από αυτή δεν υστερούν σε διάρκεια.
Μάλιστα, ένας στους τέσσερις Έλληνες χρήστες έχει αποκαλύψει ότι έχει δημιουργήσει μία μακροχρόνια σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε στο Διαδίκτυο. Και μάλιστα, το 9% αυτών των σχέσεων καταλήγουν στον γάμο. Ακόμη και στην περίπτωση που ο έρωτας δεν κράτησε, το 41% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι διατήρησαν μία καλή φιλία.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: