Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μονοθέσιο για λίγους

 

Μονοθέσιο για λίγους

To νέο supercar από την Βρετανία αποκαλύφθηκε

Δύο βρετανοί, οι αδελφοί Neill και Ian Briggs έκαναν πραγματικότητα την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα επιδόσεων με την κατασκευή του BAC Mono, ενός μονοθέσιου που ενώ μπορεί να κυκλοφορεί και στους δρόμους, συνιστάται για χρήση σε track days, αγώνες, ή ως αυτοκίνητο για εκπαίδευση στην αγωνιστική οδήγηση.
Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται ότι έχει λόγο ισχύος προς βάρος 520 ίππους/τόνο συναγωνιζόμενο τη Bugatti Veyron ενώ η επιτάχυνσή του για τα 0-100χλμ/ωρα φθάνει τα 2,8 δευτ. και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 270χλμ/ώρα.
Όσον αφορά την τεχνολογική του αρτιότητα οι κατασκευαστές του αναφέρουν την εμπειρία που έχουν αποκτήσει ως συνεργάτες των Ford, Mercedes-Benz και Porsche, μέσω της εταιρείας τους Adaptive Space.
Ο κινητήρας του μοντέλου είναι ένας ατμοσφαιρικός 2.3 λίτρων και 280 ίππων της Cosworth που συνεργάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ τα paddles αλλαγής ταχύτητας είναι στο τιμόνι. Η ανάρτηση είναι Sachs Racing, τα φρένα P Racing και οι ζάντες της OZ, ενώ τα ελαστικά για χρήση στο δρόμο είναι της Kumho.
Πηγή: drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: