Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Προβληματισμός για ότι συνέβη στην Αυστραλία Ferrari: Ερευνούν τα αίτια της υστέρησης!

του Τάκη Πουρναράκη

Ούτε στις αλλαγές ελαστικών ήταν γρήγοροι οι κόκκινοι. 

Η Ιταλική ομάδα θορυβημένη από την απόδοση των μονοθεσίων της στην Αυστραλία αποφάσισε να διεξάγει έρευνα στο Μαρανέλο για να αποσαφηνίσει τα αίτια που οδήγησαν στην απογοητευτική εμφάνιση.
Ο Φερνάντο Αλόνσο εκκίνησε 5ος και τερμάτισε 4ος ενώ ο Μάσα εκκίνησε 8ος και τερμάτισε 7ος.
Οι κόκκινοι υποψιάζονται ότι το κύριο πρόβλημα που είχαν σχετίζεται με την λειτουργία των ελαστικών, τα οποία πιθανόν βρίσκονταν εκτός παραθύρου βέλτιστης λειτουργίας.
Μιλώντας σχετικά ο αγ. διευθ. της ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε: «Πρέπει να κατανοήσουμε εις βάθος γιατί δεν αποδώσαμε τα αναμενόμενα αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτό δε θα επαναληφθεί στη Μαλαισία. Ευτυχώς ο Αλόνσο παρότι έπεσε στην 9η θέση μετά την εκκίνηση έκανε έναν φανταστικό αγώνα και χάρη στη στρατηγική που ακολουθήσαμε κινήθηκε ταχύτατα διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο. Αν είχε διατηρήσει τη θέση του στην εκκίνηση ο αγώνας θα εξελίσσονταν τελείως διαφορετικά».

Μένει να δούμε αν το πρόβλημα όντως σχετίζονταν με τις ιδιαιτερότητες του Άλμπερτ Παρκ και θα έχει επιλυθεί στη Σεπάνγκ (10/4, 11:00π.μ. απευθείας Alpha).

Δεν υπάρχουν σχόλια: