Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στα 909€ ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο

 

Στα 909€ ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 909€ προωθεί η Κυβέρνηση. Την νέα αυτή αύξηση προανήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας.

Η κα Χαραλάμπους ενημέρωσε σήμερα το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για την πρόθεση της να προωθήσει στο υπουργικό συμβούλιο διάταγμα για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2,5 %. «Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια είναι αύξηση του κατώτατου μισθού στο 50% του διάμεσου μισθού», είπε μετά τη σύσκεψη η κα. Χαραλάμπους.

Όπως εξήγησε η κ. υπουργός, με βάση την αλλαγή που προωθείται, ο μισθός πρόσληψης που σήμερα βρίσκεται στα €835 θα ανέλθει στα €855, ενώ ο μισθός ο οποίος μετά από 6 μήνες γίνεται €887, με βάση το νέο διάταγμα θα ανέλθει στα €909.

Το διάταγμα για αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας ευάλωτες ομάδες, στην πλειοψηφία τους νέους άντρες και γυναίκες που εργάζονται σε επαγγέλματα που δεν έχουν συγκροτημένες συλλογικές συμβάσεις.

ΠΗΓΗ: filoksenos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

παρακαλω να ελεγξετε αν πληρωνουν κι ολασ οπωσ λεει ο νομοσ διωτι ειμαι σηγουρι πωσ οι περισσοτεροι εκμεταλευονται τουσ εργαζομενουσ βαζοντασ τουσ περισσοτερεσ ωρεσ δουλειασ με λιγοτερα λεφτα,εγω λυπαμαι εμενα φυσικα και ολων αυτων των κοσμο που δεν μπορει να κανει τιποτα και σιωπιλα δουλεβει με τισ μικροτερεσ απολαβεσ,ασ βρεθει επιτελουσ ενασ ανθρωποσ που θα τουσ βαλει ολουσ αυτουσ στην θεση τουσ που θελουν ολο και περισσοτερα και δινουν οσο πιο λιγοτερα,ευχαριστω