Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ

 

Μια απίστευτη αποκάλυψη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Μετά από έρευνα του συλλόγου διαπιστώθηκε πως, για το Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες και στατικές μελέτες, θέμα που παρουσιάζει σήμερα η Σέντρα.

H επιστολή του συλλόγου :
»Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και να στεγάσει τους μαθητές στα κτίρια του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Κωσταραζίου, ο σύλλογός μας παρά τις αντιδράσεις και με όλα τα επιχειρήματα που έθεσε τονίζοντας την μεγάλη αδικία, δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Έτσι, λοιπόν, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας, απευθυνθήκαμε στις εξής υπηρεσίες :

1. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς
2. Πολεοδομία Ν. Καστοριάς
3. ΤΥΔΚ Καστοριάς (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων)

Και ζητήσαμε εγγράφως να μας απαντήσουν για τα τρία σχολικά κτίρια (Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου και Γυμνάσιο Κωσταραζίου), εάν υπάρχουν έγγραφα (οικοδομικές άδειες, στατικές μελέτες) που να διασφαλίζουν την καθημερινή ακεραιότητα των μαθητών και δασκάλων που φοιτούν σε αυτά.

Προς μεγάλη μας έκπληξη από τις απαντήσεις των υπηρεσιών, διαπιστώσαμε ότι για το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κωσταραζίου δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες και στατικές μελέτες, ενώ για το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και έχει κατασκευαστεί με τους υπάρχοντες αντισεισμικούς κανόνες.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων ζητά από τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν το θέμα του κλεισίματος του Δημ. Σχολείου Αμπελοκήπων.

alphafm.gr

6 σχόλια:

apolnarama είπε...

ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τον πόλεμο εναντίον μας ....... Το κατά πόσο ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες θα φανεί τις επόμενες ημέρες!!

Ανώνυμος είπε...

αν ευσταθουν ομως εχουν το δικαιο με το μερος τους η οχι

apolnarama είπε...

εννοείται πως θα έχουν δίκιο. Αλλά να μην είναι κάποια λόγια μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες βεβαίωσεις στο blog του alphafm.gr του Αντώνη Παραρά για να πειστείτε για την εύλογη ανησυχία των γονεών και ότι δεν είναι"κάποια λόγια μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις".

apolnarama είπε...

Το ότι βγαίνει μια ανακοίνωση δεν σημαίνει ότι ευσταθεί κιόλας!!! Αποδείξεις βασισμένες σε έγγραφα και πάλι αμφισβητούνται ………….

Ανώνυμος είπε...

Εχω την εντύπωση ότι κάνετε πως δεν καταλαβένετε. Μιλάμε για υπογεγραμμένες βεβαιώσεις των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών και οι οποίες δεν αμφισβητούνται. Δεν μιλάει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ. Ας μας απαντήσει η κυρία Έυη Χριστοφιλοπούλου η οποία είναι και νεότερη της κ.Άννας Διαμαντοπούλου αν θα έστελνε τα παιδιά της σε κτίριo χωρίς κανένα νόμιμο έγγραφο ανέγερσης, στατικότητας, επάρκειας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, επάρκειας υδραυλικών και θέρμανσης εγκαταστάσεων, τέλως πάντων σε ένα κτίριο το οποίο στερείται παντελώς των νομίμων αλλά και ουσιαστικών εγγράφων ύπαρξης του?????