Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συνελήφθει 35χρονη γιατί έκανε ''μαϊμού'' έρανο στην Κοζάνη!

 

Μεσημβρινές ώρες της 24-5-2011 από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Α.Δ. Κοζάνης (ΔΙ.ΑΣ.) και του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης συνελήφθη στην Κοζάνη 35χρονη Ελληνίδα, διότι κατελήφθη να διενεργεί έρανο για λογαριασμό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, φιλανθρωπικού συλλόγου, στερούμενη της νόμιμης άδειας. Στην κατοχή της ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) μπλοκ αποδείξεων, έντυπο υλικό και....
το χρηματικό ποσό των (22) ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι την ανωτέρω την προσέλαβε 40χρονος Έλληνας, προκειμένου να διενεργεί έρανο για λογαριασμό του, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΑΝΟΥ
Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό διενέργειας παράνομου εράνου κρίνουμε σκόπιμο να απευθύνουμε προς τους πολίτες του Νομού μας μερικές χρήσιμες οδηγίες:
1. Να γνωρίζετε ότι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας επιτήδειοι, οι οποίοι με το πρόσχημα του εράνου για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή την οικονομική ενίσχυση συλλόγων, σωματείων και ευαγών ιδρυμάτων, καταχρώνται την καλοσύνη και την επιθυμία των πολιτών για κοινωνική προσφορά και βοήθεια στον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο, τους εξαπατούν και λαμβάνουν χρηματικά ποσά για ίδιο όφελος.
2. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε άτομα τα οποία επιχειρούν να πουλήσουν έντυπα, κουπόνια, λαχνούς προς όφελος κάποιου σωματείου ή συλλόγου και γενικά τη διενέργεια εράνων και λαχειοφόρων αγορών, παρακαλούμε να ενημερώνετε αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (100), προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητά τους.
http://www.kozanilife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: