Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

apolna μπαχτσέ 2011

Όλα ξεκινάνε από το 0, και σιγά σιγά αναπτύσσονται δίνοντας σε  όσους ασχολούνται  χαρά και ικανοποίηση.Με τον κήπο φέτος είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά που ασχολούμαι και πραγματικά είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία και μια διαφορετική γνώση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καλλιέργεια της γης και με τα μυστικά για την υγιή ανάπτυξη των φυτών και την καρποφορία τους.Με απόλυτα βιολογικές μεθόδους και παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας ακλουθώντας πιστά όλα τα βήματα που και οι παππούδες μας εφάρμοζαν στους μπαχτσέδες, με ρητή απαγόρευση χρήσης πάσης φύσεως φυτοφάρμακο και οτιδήποτε συνθετικό.....

Ξεκινώντας να στήσουμε το μπαχτσέ θα ρίξουμε στο χώρο που θέλουμε αρκετή κοπριά ''χωνεμενη'' μετά με το φρεζάκι θα ανακατέψουμε το χώμα κάνοντας το ένα μαζί με την κοπριά και αρκετά αφράτο. Στη συνέχεια βάζουμε τα φυτά και τα χωρίζουμε κατά κατηγορίες.

ntomata melitzana 2

Κάποια απο τα φυτά χρειάζεται να τα βάλουμε και παλούκια οπότε θα πάμε στο βουνό να μαζέψουμε παλούκια.

τρακτερ παλουκια 1

Όταν τελειώσουμε με την διευθέτηση του χώρου και του φυτεύματος ξεκινά ο καθημερινός έλεγχος , ξεχορτάριασμα,πότισμα,σκάλισμα, ράντισμα[βιολογικό] για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να απολαύσουμε μια λαχταριστή σαλάτα στο τραπέζι που θα συνοδεύει το κυρίως φαγητό! Πέρσι αλλά περισσότερο φέτος έχει αναπτυχτεί μεταξύ μας μια άτυπη κόντρα για το ποιος έχει τον καλύτερο μπαχτσέ και ποιος θα έχει την  πρώτη συγκομιδή , ο ανταγωνισμός είναι καλός και οδηγεί σε   αποτελέσματα θετικά, φυσικά δεν χρειάζεται να σας τονίσω ότι φέτος είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί μιας και ήδη ο κήπος άρχισε να βγάζει. [ κολοκυθάκια].

το πρωτο κολοκυθακι

Φυσικά το μεγάλο στοίχημα [μπύρες] είναι για το τέλος Ιουνίου όπου έχουμε υποσχεθεί ότι θα φάμε ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ, σε αντίθεση με τον Θανάση και τον Άκη που υποστηρίζουν πως τέλος Ιουνίου δεν έχει φάει κανείς από τους μπαχτσέδες του χωριού ντομάτα.   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!!

αναπτυξη ντοματας 

apolnaboss

Δεν υπάρχουν σχόλια: