Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ελεύθερη η Πελέκη

 

Ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70 χιλιάδων ευρώ, με προσκόμιση υποθήκης, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της Εφέτη Ειδικής Ανακρίτριας Ειρ.Καλού, η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη, κατηγορουμένη στην υπόθεση των λεγόμενων...

«ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Δημοσίου και Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Η σύζυγος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βουλγαράκη, απολογήθηκε παρουσία του συνηγόρου της, Δημήτρη Τσοβόλα. Η Πελέκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης » και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που απαγγέλθηκαν εναντίον της για την σύνταξη συμβολαίων, κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης, για τις ανταλλαγές που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.
Κατά την απολογία της υπογράμμισε ότι από το 1998, όλες οι κυβερνήσεις (τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας) είχαν αναγνωρίσει τη μεταβίβαση των παραλιμνίων εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά και το καθεστώς ιδιοκτησίας τους.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/05/blog-post_4598.html#ixzz1NG0EbZ00

Δεν υπάρχουν σχόλια: