Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης

- Ο πρωθυπουργός φάνηκε να είναι έτοιμος να δεχτεί την πρόταση σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη
- Την απέρριψε ο Αντώνης Σαμαράς όπως και τη συναίνεση στη μέτρα του μεσοπρόθεσμου
- O κ. Παπανδρέου πρότεινε ακόμη να ορίσουν πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμους τομείς

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης φάνηκε στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, που βρισκόταν στη συνάντηση.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ότι το ζήτημα αυτό τέθηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και ο κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. Την πρόταση απέρριψε ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.
Κυβερνητικοί κύκλοι λένε πάντως ότι ο πρωθυπουργός δεν μίλησε ποτέ για κυβέρνηση συνεργασίας και για οικουμενική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ο πρωθυπουργός πρότεινε στους πολιτικούς αρχηγούς να ορίσουν από κοινού πρόσωπα ικανά να αναλάβουν κρίσιμους τομείς στο δημόσιο. “Να υπερβούμε το πολιτικό σύστημα και να αναδείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί υπάρχουν και οι απαιτήσεις της κοινωνίας και να βρούμε πρόσωπα ικανά να καλύψουν κρίσιμους τομείς στους οποίους θα συμφωνήσουμε υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί και με αποφασιστικότητα” είπε ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με την εφημερίδα.
Κατά τα άλλα η πολυαναμενόμενη συνάντηση με στόχο τη συναίνεση – υπό την ασφυκτική πίεση της ΕΕ – στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που περιέχει τα πιο βαριά μέτρα και κυρίως τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση δημόσιου πλούτου, κατέληξε σε αδιέξοδο. Η συναίνεση ζητείται επιτακτικά απ' έξω γιατί οι δανειστές χρειάζονται εγγυήσεις ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν όποια κυβέρνηση και αν έρθει αύριο.
Διαβάστε τη σχετική είδηση
Κατόπιν αυτών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι προχωρά μόνος του στα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα ώστε η χώρα να πάρει την πέμπτη δόση την 29η Ιουνίου. Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι ανοιχτός σε προτάσεις αφήνοντας παράθυρο για περαιτέρω συνεργασία. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και η ΕΕ μέσω του Επιτρόπου Όλι Ρεν.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: