Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"Γκρουέφσκι θα σου πάρουμε τα ... Yugo"! Οι Θεσσαλονικείς απαντούν στα Σκόπια

 

“Κλέβετε” το Μέγα Αλέξανδρο; Θα σας πάρουμε και το Yugo!
Οι Θεσσαλονικείς απαντούν με ευφάνταστο χιούμορ στον γραφικό Γκρουέφσκι, ο οποίος δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να στήσει το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων!
Οι …κομμάντος frapedistas από τη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι να “χτυπήσουν” τους Σκοπιανούς εκεί που πονάνε και ανακοινώνουν:
“Η προκλητική ενέργεια των Σκοπιανών δεν θα περάσει! Εφόσον καπηλεύονται απροκάλυπτα την ιστορία μας έτσι και εμείς θα τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα, χρησιμοποιώντας το σημαντικότερο κομμάτι της ιστορίας τους προς όφελος μας.
Με βάση αυτό το σκεπτικό η ομάδα μας έχει προχωρήσει στην κατασκευή ενός αγάλματος Yugo, ύψους 13 μέτρων, το οποίο και θα στηθεί απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης.
Το άγαλμα του Yugo αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και θα πλήξει άμεσα τον τουρισμό της γείτονας χώρας καθώς θα συνδυαστεί άρρηκτα με τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική κουλτούρα.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που χρηματοδότησε ο δήμος της Θεσσαλονίκης, μόλις σε 5 χρόνια μετά από το στήσιμο του αγάλματος, η κοινή γνώμη θα πιστεύει ότι το Yugo αποτελεί εγχώριο προϊόν και η ταύτιση του με την Ελληνική πραγματικότητα θα είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Για την συναρμολόγηση του αγάλματος εργάστηκαν εξειδικευμένοι τεχνίτες του εργαστηρίου “Φερντινάντο Μαρινέλι” από την Φλωρεντία της Ιταλίας στο οποίο και χυτεύθηκε το άγαλμα. Η βάση στην οποία θα τοποθετηθεί το άγαλμα έχει ύψος 10 μέτρα. Συνολικά η κατασκευή θα έχει ύψος 23 μέτρα.
Το άγαλμα και η επιχάλκωση του κόστισαν 5,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ περίπου 4,1 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος. Τα ποσά συγκεντρώθηκαν από έρανο που έκανε η ομάδα των frapedistas στην παραλία Θεσσαλονίκης αλλά και από την ευγενική χορηγία των καταστηματαρχών της πλατείας Αριστοτέλους”.
Το Μέγα Αλέξανδρο ,όσα αγάλματα και να στήσει ο Γκρουέφσκι δεν μπορεί να τον πάρει. Ας προσέξει όμως τα Yugo του! Τα καρντάσια δεν αστειεύονται!
www.epicnews.gr/great-alexander-statue-vs-yugo-1712/

Δεν υπάρχουν σχόλια: