Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την απαγωγή

 

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 22χρονης ημεδαπής που κρατούνταν επί τετραήμερο σε κρησφύγετο των απαγωγέων της -

Συνελήφθησαν οι τρεις (3) απαγωγείς, καθώς και δύο (2) γυναίκες συνεργοί τους ύστερα από την απελευθέρωσή της -

Βρέθηκαν τα λύτρα, το κρησφύγετο, καθώς και ο εξοπλισμός των απαγωγέων -

Εξιχνιάσθηκε, μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, η απαγωγή 22χρονης ημεδαπής, η οποία είχε απαχθεί από αγνώστους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (21.09.2011), στην πόλη της Καστοριάς.

Συνελήφθησαν οι τρεις (3) απαγωγείς της 22χρονης, εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 32 ετών αντίστοιχα, και ένας (1) ομογενής, ηλικίας 37 ετών, ενώ επίσης συνελήφθησαν, μία (1) 64χρονη ημεδαπή και μία (1) 27χρονη υπήκοος Ρωσίας, μητέρα και σύζυγος ενός από τους απαγωγείς, οι οποίες κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού κατεβλήθησαν τα λύτρα από τους οικείους της 22χρονης απαχθείσης, και ιδίως μετά την απελευθέρωσή της σε περιφερειακό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων.

Στις αστυνομικές έρευνες καθώς και στις αστυνομικές επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης των απαγωγέων, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας, καθώς και διαπραγματευτές και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 22χρονη, είχε απαχθεί έξω από το σπίτι της στην Καστοριά, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (21-09-2011). Οι τρεις απαγωγείς, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας, την έβαλαν σε αυτοκίνητο και τη μετέφεραν σε ασφαλές κρησφύγετο, το οποίο βρισκόταν σε αγροτική περιοχή πλησίον της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας. Στο κρησφύγετο, είχαν διαμορφώσει από πριν κατάλληλο χώρο, και την κρατούσαν εκεί καθόλη τη διάρκεια της απαγωγής.

Σήμερα (24-09-2011) και κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες, μετά από διαδοχικές διαπραγματεύσεις, οι απαγωγείς την εγκατέλειψαν σε περιφερειακό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων, όπου και εντοπίσθηκε από αστυνομικούς. Προηγουμένως, σε σημείο συνάντησης που είχε προκαθοριστεί, κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, κατεβλήθησαν στους απαγωγείς – από τους οικείους της – τα λύτρα που είχαν συμφωνηθεί.

Αμέσως μετά την απελευθέρωσή της, με ταυτόχρονες, διαδοχικές και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, συνελήφθησαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων οι τρεις (3) απαγωγείς, ενώ στις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκε στην κατοχή τους το συνολικό χρηματικό ποσό που είχε καταβληθεί ως λύτρα.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε το κρησφύγετο των απαγωγέων, το οποίο και ερευνάται, ενώ – μέχρι στιγμής – βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσικλέτα, που είχαν χρησιμοποιηθεί για την απαγωγή και τη διαδικασία καταβολής των λύτρων, καθώς επίσης μία (1) κουκούλα, ένα (1) ζευγάρι γάντια και δύο (2) πιστόλια –απομίμηση (replica).

Οι πέντε (5) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους απαγωγείς, καθώς και τους συμμετόχους τους, είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αντίστοιχα, και αφορούν στην αρπαγή προσώπου, στην παράνομη κατοχή όπλων καθώς και στην αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

alphafm

Δεν υπάρχουν σχόλια: