Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 40% ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

Σήμερα ξεκινά τελικά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, αφού οι απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών εμπόδισαν την πώλησή του από την κανονική ημερομηνία έναρξης της σεζόν που ήταν στις 14 Οκτωβρίου. Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο από...
πέρυσι κατά περίπου 40%, καθώς οι μεγάλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών έδιναν χθες τιμές από 0,90 έως και 0,92 ευρώ το λίτρο. Στα βενζινάδικα αναμένονται τιμές ανάμεσα στα 0,93 με 0,95 ευρώ το λίτρο.
Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται σε τιμές υψηλότερες από πέρυσι λόγω της σταδιακής εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης με εκείνον του ντίζελ κίνησης. Φέτος η αύξηση είναι γύρω στα 5 ευρώ ανά χίλια λίτρα.
Συμβουλές
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δίνει συμβουλές για να αποφευχθούν οι «παγίδες»: Να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό. Το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου. Να καταγράφουν οι ίδιοι την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.
Να μην εμπιστεύονται το μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν το δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο. Δηλ. να γνωρίζουν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν τις διαστάσεις της δεξαμενής. Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν παρέλθει 5-6 λεπτά.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: