Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

 

Οι πιπεριές Φλωρίνης μας έρχονται χρόνια τώρα από την ομώνυμη περιοχή της χώρας μας και συμπληρώνουν γευστικά ευχάριστα το τραπέζι μας.
Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και πιο συγκεκριμένα περιέχουν υπερδιπλάσια ποσότητα βιταμίνης C απ' ότι το πορτοκάλι.
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να τις μαγειρέψει κανείς, εδώ θα δώσουμε τον πιο εύκολο τρόπο για να έχουμε ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.
Θα χρειαστούμε :
15-20 πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
Πάμε να τις φτιάξουμε.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε.
Τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου και τις αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να αλλάξουν χρώμα (περίπου 20 λεπτά) και μετά τις γυρίζουμε με μια πιρούνα για να ψηθούν το ίδιο και από την άλλη μεριά.
Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σ' ένα μπολ και τις σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε με τους υδρατμούς να μαλακώσει η φλούδα και να ξεκολλάει εύκολα από την σάρκα της πιπεριάς.
Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν μια - μια τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε όσο μπορούμε από τα σπόρια.
Τις βάζουμε σε γυάλινο σκεύος ή σε πλαστικό τάπερ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά μας και τα ρίχνουμε από πάνω.
Προσθέτουμε το λάδι μέχρι να τις σκεπάσει καλά και το ξύδι.
Τις αφήνουμε στις άκρη 2 ώρες περίπου για να ανακατευτούν οι γεύσεις και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία.
Vasia B.

Δεν υπάρχουν σχόλια: