Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Οι λίστες της ντροπής: Άνεργοι με τεράστιες καταθέσεις στο εξωτερικό!

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ

Άνεργοι που παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, αλλά έχουν καταθέσεις ύψους... 2 εκ ευρώ στο εξωτερικό (φωτό). "Φορολογούμενος" που δηλώνει 4.000 ευρώ εισόδημα, έχει καταθέσεις... 18 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό! Άλλος, πιο... γαλαντόμος έναντι της εφορίας, δηλώνει εισόδημα 42.000 ευρώ και έχει καταθέσεις 104 εκατομμύρια ευρώ (φυσικά εκτός Ελλάδος), ενώ ένας τρίτος, με 20.000 ευρώ δηλωθέν εισόδημα έχει το... κατιτίς του σε τράπεζα του εξωτερικού που ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 33 εκ. ευρώ. Επίσης μεγαλοοφειλέτης, χρωστά...

636 εκατομμύρια(!) ευρώ στο κράτος.

Αυτά και άλλα πολλά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από τα όσα απίστευτα στοιχεία φοροκλοπής και οφειλών καταγράφονται στις λίστες του υπουργείου Οικονομικών: Η μια αφορά τους μεγαλοοφειλέτες (περίπου 1700 ονόματα φυσικών προσώπων που χρωστούν πάνω από εκατομμύριο στο Δημόσιο) και η άλλη τους καταθέτες (750 άτομα) σε τράπεζες του εξωτερικού με ποσά άνω των 100.000 ευρώ ανά έμβασμα, τα οποίοα δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι δύο αυτές λίστες δόθηκαν κατά το... ήμισυ στη δημοσιότητα, αφού πρόσβαση σ' αυτές έχουν μόνο οι βουλευτές. Και αυτοί μπορούν να τις αναγνώσουν απλώς, κρατώντας σημειώσεις αν θέλουν, αλλά πάντα υπό την εποπτεία υπαλλήλου της Βουλής ο οποίος απαγορεύει να βγάλουν... φωτοτυπίες ή φωτογραφίες μέσω κινητού! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένει ακόμη το "πράσινο φως" από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να δημοσιοποιήσει πλήρως τα ονόματα των φυσικών προσώπων που περιλαμβάνονται στις λίστες της ντροπής.

Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: