Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αυτοκίνητα μολυσμένα με ραδιενέργεια εξάγουν οι Ιάπωνες;

 

Ένα απίστευτο θέμα βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά σε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία και έχουν «ποτιστεί» με ραδιενέργεια, εξαιτίας του καταστροφικού τσουνάμι τον περασμένο Μάρτιο.
Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Asahi Shimbun», αδίστακτοι έμποροι πωλούν αυτοκίνητα που είχαν κατασκευαστεί εκείνη την περίοδο, χωρίς να νοιάζονται για τη δημόσια υγεία και φυσικά για αυτούς που θα τα αποκτήσουν.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph», οι αντιπρόσωποι που έχουν αγοράσει τα οχήματα αυτά τα εξάγουν σε άλλες χώρες, όπως η Ρωσία αλλά και σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax είχε αναφέρει τον περασμένο Ιούνιο ότι η Ρωσική Αστυνομία γύρισε πίσω δεκάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ιαπωνία, αφού διαπίστωσε ότι ήταν μολυσμένα με ραδιενεργά ισότοπα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Αρχές στη Νότια Αμερική, την Αυστραλία και τις Η.Π.Α. έχουν επίσης ενισχύσει τους ελέγχους των καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έρχονται από την Ιαπωνία, ενώ δεν υπάρχει κανένας φόβος για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη.
Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: