Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελίες για ερωτικά και οικονομικά σκάνδαλα στους κόλπους των Παλαιοημερολογιτών στα Τρίκαλα

 

Εκρηκτικό κοκτέιλ σκανδάλων και αλληλοκατηγοριών με σεξουαλικό οικονομικό και δογματικό περιεχόμενο, ταλανίζει την εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών στα Τρίκαλα.
Στο επίκεντρο η απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Παλαιοημερολογιτών που έθεσε σε αργία και εκ των υστέρων κήρυξε έκπτωτο τον 51χρονο Μητροπολίτη Τρικάλων- Καρδίτσης και Λάρισας Σεβασμιότατο .κ. Κοσμά, ύστερα από καταγγελίες περί ανάρμοστου βίου, πολυτελής ζωής.
Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Κοσμάς κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων περί οικονομικών ατασθαλιών και συνάμα ότι το καλοκαίρι του 2009 στο πλαίσιο προσχηματικής εκδρομής, μετέβη στην Καρδίτσα ώστε να συναντήσει ερωτικά μία 40χρονη.
Ο μητροπολίτης κ. Κοσμάς κατέφυγε στην Εισαγγελία Λαμίας προσβάλλοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου χαρακτηρίζοντάς την «ως αβάσιμη συκοφαντική και καταχρηστική», ζητώντας παράλληλα να ελεγχθούν οικονομικές ατασθαλίες σε άλλες Μητροπόλεις.
«Κάθε 10-15 χρόνια, ζούμε τις ίδιες καταστάσεις, υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές», δηλώνουν στο trikalanews.gr κάτοικοι της περιοχής που δηλώνουν ότι δεν υπέπεσαν στην αντίληψη τους τα …όργια που καταγγέλλουν οι αντιμαχόμενοι του .κ. Κοσμά με την είσοδο γυναικών στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στα Τρίκαλα…
Ο κ.κ. Κοσμάς, κατέθεσε σήμερα το πρωί μήνυση στην Εισαγγελία για παράνομη κατάληψη της Εκκλησίας, ενώ το κλίμα έντασης συνεχίζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων να έχει συμπληρώσει …24ωρη παρουσία στο σημείο όπου οι υποστηρικτές του έκπτωτου Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Κοσμά αντιδρούν στην έλευση του τοποτηρητή του θρόνου.
Μέσα στον Ναό υπάρχουν σε καθεστώς …πολιορκίας 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωπος του Επισκόπου της εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών της Ελλάδος κ. Ιγνάτιου που και αυτός κατέθεσε χθες μήνυση στους υποστηρικτές του κ. Κοσμά για παράνομη εισβολή στον Ναό.
Οι καταγγελίες εκατέρωθεν πάνε και έρχονται και η ένταση να παραμένει με τους υποστηρικτές του κ. Κοσμά να καταγγέλλουν τους υποστηρικτές του κ. Ιγνατίου ότι «σκανδαλίζουν τους πιστούς» με τα όσα δηλώνουν για ερωτικά και οικονομικά σκάνδαλα.

http://www.trikalanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: