Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Προσλήψεις τέλος στην "Καλλιστώ"!

 

Σε δήθεν απολογητικό τόνο και με προσποιητή διάθεση αυτοκριτικής, ο εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο. "Καλλιστώ" Σ. Ψαρούδας, επιχειρεί με ηλεκτρονικό σημείωμα προς τους υποψηφίους του προγράμματος Life, να απενοχοποιήσει την περιβαλλοντική οργάνωση που εκπροσωπεί, από οποιαδήποτε εμπλοκή στις μεθοδεύσεις των εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεων, ρίχνοντας παράλληλα το "μπαλάκι" στους δύο άλλους εταίρους και συνδιαχειριστές του 1,2 εκατ. ευρώ, για την "συνύπαρξη αρκούδας με τον άνθρωπο"!

Το συγκεκριμένο σημείωμα, που δημοσιεύουμε αυτούσιο στην συνέχεια, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τα δημοσιεύματα της "Καστοριανής Εστίας", για την εμπλοκή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και προσωπικά του αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλου, στην διαδικασία των προσλήψεων, αφού όπως καταθέτει ο κ. Ψαρούδας:
"Η επιτροπή παρακολούθησης του έργου, αποφάσισε να καλυφθούν οι δύο από τις τέσσερις θέσεις, από υπάρχοντα στελέχη - δημόσιους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς"! Στην αρχή προσωρινά και στην συνέχεια μόλις κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε, έγινε οριστικά, καθότι στην Ελλάδα "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού"...
Ενώ στην σύμβαση υπήρχε η δέσμευση για πρόσληψη τεσσάρων ατόμων, ανέργων επιστημόνων σε αντίστοιχες θέσεις απασχόλησης.
Έτσι εκπληρώθηκε η επιθυμία του αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλου, να καλυφθούν οι θέσεις αυτές με "ημετέρους"!
Αν το προηγούμενο, ήταν ένας μεγάλος εμπαιγμός, με την αγωνία δεκάδων νέων ανθρώπων, να αποκτήσουν δικαίωμα εργασίας, αυτό αποτελεί "κακούργημα" υποκρισίας και φαρισαϊσμού, που πρέπει να προκαλέσει δύο φορές την παρέμβαση του εισαγγελέα!
Το ηλεκτρονικό σημείωμα της "Καλλιστώς" προς τους υποψηφίους
Αγαπητοί υποψήφιοι για τις θέσεις συνεργάτη υποστήριξης των δράσεων δημοσιότητας και γραμματειακής υποστήριξης του έργου LIFE ARCTOS/KASTORIA:
Τον περασμένο Μάιο ανακοινώσαμε την πρόθεση της «Καλλιστώς» να προσλάβει συνεργάτες για την υλοποίηση του έργου LIFE ARCTOS/KASTORIA. Ακολούθησε ανακοίνωση στο τέλος Ιουνίου με την οποία ενημερώσαμε όλους τους υποψηφίους ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου LIFE αποφάσισε να δοθεί προτεραιότητα στην πλήρωση των θέσεων συντονιστή και οικονομικού διαχειριστή του έργου, ενώ η αξιολόγηση των υποψήφιων για τις θέσεις του συνεργάτη υποστήριξης των δράσεων δημοσιότητας και γραμματειακής υποστήριξης, αναβαλλόταν για αργότερα. Στο μεταξύ, οι δύο αυτές θέσεις, μετά από εισήγηση της Επιτροπής, καλύφθηκαν προσωρινά από υπάρχοντα στελέχη – δημόσιους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Από τότε δεν ανακοινώθηκε επισήμως κάτι σχετικό, οπότε φυσιολογικά, έχετε κάθε δικαίωμα να αναρωτιέστε τι απέγινε με συνέχιση της διαδικασίας επιλογής συνεργατών. Αναγνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης είναι αδικαιολόγητη. Οφείλουμε, συνεπώς, να ζητήσουμε συγγνώμη για την καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στο ότι περιμέναμε μέχρι πρόσφατα μήπως αλλάξει κάτι. Ωστόσο, η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα και δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα. Δεδομένου, επιπλέον, ότι μπήκαμε ήδη στο μήνα Οκτώβρη, μετά από συνεννόηση με τους άλλους δύο εταίρους του έργου (Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ΑΝΚΑΣ), ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής συνεργατών δεν θα συνεχιστεί, αφού θεωρούμε ότι οι δύο θέσεις καλύπτονται πλέον οριστικά από τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για συνεργασία με την «Καλλιστώ», ζητάμε και πάλι τη συγγνώμη σας για την μεγάλη καθυστέρηση στην ενημέρωσή σας και ελπίζουμε στην κατανόησή σας, αλλά και σε μια μελλοντική, νέα ευκαιρία συνεργασίας.
Εκ μέρους της «Καλλιστώς»,
Σπύρος Ψαρούδας

Αναρτήθηκε από Δημήτριος Ιατρίδης

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: