Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ; - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 

Και χωρίς τσίπουρα, μεθυσμένα λόγια σκέφτομαι, καθώς διαβάζω το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
«Στοπ» στη «Γιορτή Τσίπουρου» βάζει, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί .
Πολλά μπλά, μπλά παρακάτω, «στόχος της Περιφέρειας είναι να συνεχίσει αυτή την διοργάνωση, όπως και κάθε άλλη που προβάλλει την περιοχή μας με πολλαπλά οφέλη».. οι προτεραιότητες μας είναι άλλες και θεωρούμε πως μια τέτοια εκδήλωση θα αποτελούσε πολυτέλεια. Και καταλήγει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, να στηρίξει τους φτωχούς !
Αναρωτιέμαι: Άλλαξε ο ρόλος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με αυτόν της Ι. Μητρόπολης, και τόριξε σε φιλανθρωπίες; Και πόσα χρήματα θα δοθούν στους «πτωχούς» και με ποια κριτήρια; Φιλανθρωπίας, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης ή κάτι άλλο;
Πληθαίνουν «οι ελεήμονες» αιρετοί. Μέχρι τώρα είχαμε τους Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων ο 1ος και το δίδυμό του τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα τον 2ο , - με τις τότε ελεημοσύνες στους εμπειροτέχνες του νομού- τώρα μας προέκυψε και ο Άγιος Δημήτριος ο 1ος! Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι λοιπόν πως ίσως;;; οι αιρετοί μας έχουν χάσει τον ρόλο τους, αν δεν τον έχουν αλλάξει!
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης – υπεύθυνος Προγραμματισμού Ανάπτυξης- κ. Γιάννης Αντωνιάδης, μπορεί να μας πει πόσο κοστίζουν τα τσίπουρα με πραγματικές τιμές; Μήπως ο κ. Ηλιάδης, θα έπρεπε να δει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, με κόστος και οφέλη, και μετά να επέλεγε να συνδράμει τους «πτωχούς»;
Η φτώχια αγαπητοί μου είναι μέσα μας δυστυχώς. Γι αυτό δεν θα δούμε ποτέ ανάπτυξη στον τόπο μας. Η προβολή του τόπου μας, την τετραετία 2007-2010 μας κόστισε εκατομμύρια ευρώ! Το γραφείο τουριστικής προβολής στη Θεσσαλονίκη έγινε οικογενειακή υπόθεση του τ.νομάρχη Γιάννη Βοσκόπουλου και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας που το παρέλαβε, αντί να το εξυγιάνει και να το συνεχίσει , το έκλεισε και αυτό!
Τώρα είχαν σειρά «τα τσίπουρα», σαν συνέχεια της ίδιας λογικής. Σχεδιάστηκαν αλλιώς και σε συνδυασμό με το συνέδριο εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Συνέχισαν σαν ένα πολυδάπανο τοπικό πανηγυράκι , που άγγιξαν το 2010 τα 150.000 ευρώ και αυτά από τον τοπικό πόρο και εν μέρει απετέλεσαν και αυτά οικογενειακή υπόθεση των Αφών Αριστείδου! Σήμερα, από εργαλείο τουριστικής προβολής και ανάδειξης τοπικών προιόντων και δραστηριοτήτων, κατέληξαν ως "έργο φιλανθρωπίας".
Η κρίση μας βολεύει τελικά για να καλύπτουμε τις αδυναμίες μας. Και ο λαικισμός δεν είναι παρά μόνον τα διλλήματα που μας βάζουν, για να την «βγάζουν καθαρή». Αν μένει σε εμάς να επιλέξουμε την ανάπτυξη του τόπου μας και μέσα από τον τουρισμό ή την φιλανθρωπία, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας στο θέμα της ανάπτυξης και της προβολής του τόπου μας!

Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |

Δεν υπάρχουν σχόλια: