Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παλιό Κωσταράζι ----Μαγευτικό τοπίο......

 

palio_kostarazi

Ο τόπος μας κουβαλά τόσες ιστορίες ώστε αν καθήσεις να τις αφουγκραστείς θα νιώθεις σε κάθε γωνιά του την ατμόσφαιρα βαριά, σε κάθε πλαγιά του βουνού νοερά θα βλέπεις σκιές του παρελθόντος....
Εικόνες της απλής καθημερινής ζωής των ανθρώπων, αλλά και πόλεμο, φωτιές, αδικίες, καταστροφές...


Δε χρειάζεται να ψάξεις και πολύ για να βρεις τέτοια μέρη όταν βρίσκεσαι στην δυτική Μακεδονία. Εδώ, μέχρι και η πέτρα έχει και θα έχει μία ιστορία να σου πει. Και η ιστορία αυτή πάντα θα περιέχει πόνο...



Το παλιό Κωσταράζι, βρίσκετε 12km  ανατολικά της Καστοριάς. Για να μπορέσετε να πάτε θα πρέπει να κατευθυνθείτε από την Καστοριά προς Θεσ/νικη (από την Παλαιά Εθνική Οδό) και φτάνοντας στο νέο Κωσταράζι μπορείτε να ακολουθήσετε τις κάτωθι οδηγίες (βλέπε φώτο...)



Όσοι αποφασίσετε να πάτε θα εκπλαγείτε. Το τοπίο είναι μαγευτικό. Τοπίο απαράμιλλης  ομορφιάς.Το θετικό είναι πως είναι προσβάσιμος ο δρόμος για Ι.Χ. χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι κάτοικοι του χωριού (Νέου Κωστραζίου) επιμελήθηκαν την κατασκευή ενός αρχονταρικίου και είναι ιδανικό για οποιονδήποτε επισκέπτη να μπορέσει να επισκεφθεί το Παλιό Κωσταράζι για να περάσει με την παρέα του ένα όμορφο απόγευμα ....ή και βράδυ.....για διανυκτέρευση.

Οι εγκαταστάσεις είναι άψογες. Οι βασικές ανάγκες μπορούν να εξυπηρετηθούν, μιας και το χωριό είναι ηλεκροδοτούμενο και υδρευόμενο.

Παρακάτω πάρτε μία γεύση ...........................

ΠΗΓΗ:http://kastorass.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: