Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

O Ράικονεν στη Renault!

 

 

O Φινλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε την επιστροφή του στη F1 με τα χρώματα της Renault.
Ο Ράικονεν έφυγε από τη F1 στα τέλη του 2009 για να «αδειάσει» μια θέση στη Ferrari για τον Αλόνσο. Μάλιστα η Ιταλική ομάδα εξαγόρασε το συμβόλαιό του πληρώνοντάς τον αδρά για να κάθεται. Βέβαια αυτό δεν περιόριζε τις επιλογές του εκτός πίστας.
Ο 32χρονος Φινλανδός που μέχρι τότε σε 155 εκκινήσεις είχε πάρει 18 νίκες, εκκινώντας 16 φορές από την pole προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του στο WRC. Αγωνίστηκε δυο χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και τώρα επιστρέφει στη F1 με τα χρώματα της Lotus όπως θα ονομάζεται του χρόνου η ομάδα της Renault.
Στο μεσοδιάστημα ο Ράικονεν δοκίμασε την τύχη του και σε άλλες μορφές αγώνων όπως τα Nascar ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που απασχόλησε τα Μέσα με ατασθαλίες στην προσωπική του ζωή.
Σήμερα πιο ώριμος ίσως από ποτέ επιστρέφει στη F1 με στόχο να βοηθήσει τη Lotus να βρει ξανά το δρόμο για την κορυφή. Η συγκεκριμένη ομάδα δυο φορές στο παρελθόν με το Σουμάχερ και τον Αλόνσο έχει καταφέρει να σπάσει το μονοπώλιο των τριών μεγάλων (Ferrari, McLaren, Williams) και να πάρει και τους δυο τίτλους.
O ίδιος έλεγε ότι απαραίτητα προϋπόθεση για να επιστρέψει στη F1 είναι να έχει στα χέρια του ανταγωνιστικό μονοθέσιο, μένει να αποδειχτεί αν η βρετανική ομάδα έχει τη δυνατότητα να του το προσφέρει.
Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ράικονεν είναι διετές: «Είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφω στη F1 μετά από 2 χρόνια απουσίας και ευχαριστώ τη Lotus Renault που μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Έμαθα πολλά στο WRC αλλά δεν το κρύβω ότι εσχάτως το ενδιαφέρον μου για τη F1 αναθερμάνθηκε. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να παίξω σημαντικό ρόλο στο να φέρω την ομάδα πιο μπροστά».

Από την πλευρά της ομάδας ο ιδιοκτήτης και χρηματοδότης Γκέραρντ Λόπεζ συμπλήρωσε:
«Είμαστε σε μια φάση που ενισχύουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα για να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Η απόφαση του Κίμι να επιστρέψει στη F1 με εμάς αποτελεί μια πρώτη ενέργεια. Θα ακολουθήσουν πολλές ανακοινώσεις που θα μας αναδείξουν την δυναμική μας. Καλωσορίζω τον Κίμι στο Έστον».
Πέρα από τους φανατικούς οπαδούς του Ράικονεν που είναι πολλοί και στην Ελλάδα αυτά είναι καλά νέα και για το Μπαρικέλο καθότι η Williams βρίσκονταν σε συζητήσεις με το Ράικονεν. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις πιθανότητες του Βραζιλιάνου να παραμείνει στην ενεργό δράση με τα χρώματα της Βρετανικής ομάδας.

 

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: