Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Τα μούρα Γκότζι-Goji berry! Τα φρούτα από το Θιβέτ προσφέρουν υγεία και ευεξία…

 

Είναι δυνατό όλα τα προϊόντα από την μυστηριώδη Ανατολή να έχουν τόσο ευεργετική επίδραση στον οργανισμό;

Το μούρο Γκότζι, από τις κοιλάδες των Ιμαλαΐων. Οι θιβετιανή παράδοση θέλει τα μικρά αυτά φρουτάκια να βοηθούν σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, να

προσφέρουν ευεξία και μακροζωία.

Υγεία και ευεξία

Τα μούρα Goji προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μας. Η έρευνα δείχνει ότι τα μούρα goji είναι ένα από τα υγιέστερα τρόφιμα στην αγορά σήμερα με τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Περιλαμβάνονται περισσότερο από 1500 χρόνια στην Θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ενίσχυσης της όρασης, της ψωρίασης, των αλλεργιών, της αϋπνίας, χρονίων παθήσεων ήπατος, του διαβήτη και της φυματίωσης. Τα μούρα Goji χρησιμοποιούνται επίσης από τους ανθρώπους του Θιβέτ για να αυξήσουν τη μακροζωία και να αυξήσουν την ευεξία του σώματος

Φρουτάκι πλούσιο σε βιταμίνες

Τα φρούτα του φυτού Lycium barbarum θεωρούνται ως μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών:

- Περιέχουν βήτα-Καροτίνη και μάλιστα περισσότερη και από τα καρότα, βιταμίνη C(500 φορές περισσότερη από τα πορτοκάλλια), βιταμίνη Β1 και Β2, Β1, Β6, και Ε.

- Ακόμη παρόντα είναι τα μέταλλα με τον σίδηρο να υπερέχει, αφού η περιεκτικότητα τα στα γκότζι είναι 15 φορές περισσότερη από την ίδια ποσότητα σπανακιού.

- Φυσικά δεν υπολείπονται σε ιχνοστοιχεία αφού περιέχουν περισσότερα από 21 μεταλλικά άλατα ιχνοστοιχείων συμπεριλαμβανομένου του γερμανίου και του σελήνιου, ενώ περιέχουν περισσότερα από 15 αμινοξέα.

- Ολοκληρώνοντας την έννοια της πλήρους διατροφικής σύνθεσης τα γκότζι περιέχουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες , λιπαρά οξέα και διατροφικές ίνες καθιστώντας τα έτσι ευεργετικά και πολύτιμα.

- Σημαντική είναι η παρουσία της βεταΐνης μιας ουσίας προδρόμου της χολίνης η οποία βοηθά στο απαλλαγούμε από το λίπος του ήπατος, μας ηρεμεί από την νευρικότητα και μας ενισχύει την μνήμη.

ΠΗΓΗ: tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: