Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Θρύλος των Πηγάδιων (Τα υπόγεια όντα της Καστοριάς)‏

 

Στην λίμνη της Καστοριάς στην βορειοανατολική πλευρά της λέγεται ότι υπήρχε ένα σπήλαιο όπου σήμερα δεν υπάρχει, έχει κλειστεί από τα χρονιά τα πολλά. Πιστεύετε ότι στον κεντρικό δρόμο της πόλης...
όπου πάει στο δημαρχείο, πίσω ακριβώς από το δημαρχείο μπορεί κάποιος να μπει από εκεί και να φτάσει στο σπήλαιο μέσω γαλαρίας όπου είναι οδούς παλιάς.!!!
Υπάρχουν και στην Καστοριά γαλαρίες από κάτω όπου τις ξέρουν πολύ λίγοι… Από ένα καπάκι των όμβριων της πόλης όπου είχε ένα σύμβολο επάνω του ένα δράκο και ένα τεράστιο Χ καλλιγραφικό αν κάποιος το άνοιγε και το κατέβαινε μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σπήλαιο.
Πριν κάποια χρόνια, μετά την χούντα, άλλαξαν το καπάκι γιατί δεν ήταν χριστιανικό!!!! Έβαλαν άλλο πολύ απλό χωρίς σχέδια……. Το σπήλαιο αυτό λένε πολλοί από τις ιστορίες των δικών τους, των πιο παλιών, ότι εκεί μέσα ζούσανε οι Πηγάδιοι!!!!
Ήταν κάποια όντα όπου έμοιαζαν καταπληκτικά με εμάς τους ανθρώπους χωρίς να έχουν μαλλιά αλλά ούτε μύτη!! Το χρώμα τους ήταν ένα γαλαζωπό, όπου φωσφόριζε έντονα στο σκοτάδι και μπορούσαν και βλέπανε με μεγάλη επιτυχία όπου και αν πηγαίνανε!! Οι Πηγάδιοι βγαίνανε από το κέντρο της σπηλιάς αυτής όπου υπήρχε ένα πηγάδι όπου το είχε ανοίξει ο Ήφαιστος!!!!
Έδιναν συμβουλές στους ανθρώπους όπου πηγαίνανε εκεί αλλά είχαν και τεχνικές όπου έλυναν οπoιαδήποτε μορφή μαγείας!!! Η τελευταία τους αναφορά ήταν ότι η Ελλάδα θα λυτρωθεί και θα ελευθερωθεί από τον ζυγό των Τούρκων, είπαν όμως να μην χαιρόμαστε γιατί θα σκλαβωνόμασταν από έναν αόρατο εχθρό όπου αν δεν προσέχαμε θα χανόμασταν σαν φυλή, αυτό θα ήταν κρίμα μεγάλο να γινόταν να χαθεί η φυλή μας γιατί ήμασταν πλασμένοι από τους Ολύμπιους θεούς και ότι ο Ήφαιστος έβαλε το ήλεκτρον μέσα μας για να έχουμε ζωή!!! Είναι επίσης κρίμα να χαθούμε σαν φυλή ή λαός γιατί είμαστε αυτοί όπου έδωσαν κίνητρο σε όλους τους λαούς και φυλές του πλανήτη για να γίνουν αυτό που είναι σήμερα!!!
Είπαν επίσης ότι ήταν η τελευταία φορά όπου βγαίνανε σε αυτό το σπήλαιο γιατί η φλέβα του θεού Ήφαιστου θα έκλεινε και δεν θα μπορούσαν να ξανά έρθουν στον κόσμο μας!! Πράγματι η ιστορία αυτή είναι πολύ περίεργη αν είναι αληθινή………. γιατί όμως να μην είναι;
ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ

http://www.mpetskas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: