Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Tην ανάκληση παξιμαδιών ολικής άλεσης ζήτησε ο ΕΦΕΤ

 


Την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου συγκεκριμένων παρτίδων παξιμαδιών ολικής άλεσης, με την εμπορική ονομασία «Τα γνήσια Λαδοπαξίμαδα Κυθήρων», διέταξε ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετικούς ελέγχους που διενήργησε.
Ο ΕΦΕΤ και...ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε αποδέκτης μίας καταγγελίας, η οποία αφορούσε τα εν λόγω παξιμάδια, δηλαδή τα αυτά με την εμπορική ονομασία «ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΔΟΠΑΞΙΜΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ», με ημερομηνία λήξης 25/04/12, τα οποία βρίσκονται σε σακουλάκια των 380-400 γραμμαρίων, τα οποία παράγονται στους Καρβουνάδες Κυθήρων από την Σ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ - Μ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ Ο.Ε. και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος).
Επειδή κατά τον έλεγχοο ΕΦΕΤ διαπίστωσε έντονη οσμή τάγγισης, ζήτησε την άμεση ανάκληση- απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέους σχετικούς ελέγους.
Μάλιστα, κάλεσε όσους πολίτες έχουν ήδη προμηθευτεί αυτά τα παξιμάδια, να μην τα καταναλώσουν.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουν τους καταναλωτές από ενδεχόμενους διατροφικούς κινδύνους. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών αξιοποιούν και διερευνούν άμεσα και εξονυχιστικά κάθε καταγγελία ή πληροφορία που αφορά στη διακίνηση ακατάλληλου προς κατανάλωση προϊόντος».
iefimerida.gr

http://www.mpetskas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: