Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για το ιστορικό ράλι Ακρόπολις

 

Για 11η χρονιά θα διεξαχθεί το ιστορικό ράλι Ακρόπολις, αγώνας που καταφέρνει κάθε χρόνο να συγκεντρώνει την ελίτ των οδηγών, οι οποίοι συμμετέχουν με αυτοκίνητα μίας άλλης εποχής. Τον αγώνα διοργανώνει το αγωνιστικό τμήμα της ΕΛΠΑ και η ημερομηνία διεξαγωγής είναι από τις 4 έως τις 6 Μαΐου, με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα.
Το ιστορικό Ακρόπολις θα αποτελέσει τον 4ο (άσφαλτος) και 5ο (χώμα) γύρο της κατηγορίας Sporting που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστορικών ράλι της FIA, καθώς και τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος Regularity της FIA. Η πανηγυρική εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, ενώ η διαδρομή του αγώνα θα εξελιχθεί σε ειδικές διαδρομές της ευρύτερης περιοχής των Καμένων Βούρλων και στους Νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.
Τα δύο ασφάλτινα σκέλη του αγώνα θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Μαΐου και περιλαμβάνουν 12 ειδικές διαδρομές μήκους 140 χλμ.. Η συνολική ασφάλτινη διαδρομή φτάνει τα 230 χλμ.. Το χωμάτινο μέρος που προσμετράει και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι χώματος για σύγχρονα αυτοκίνητα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου και περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές μήκους 66 χλμ.. Η συνολική χωμάτινη διαδρομή φτάνει τα 230 χλμ..
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα πατώντας εδώ
Πηγή φωτογραφίας: Photo Rally Press

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: