Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΥΡΙΟ Το τίμιο ξύλο στην Καστοριά

 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, θα υποδεχθεί τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου πάνω στο οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, για τη δική μας Σωτηρία, το οποίο θα κομισθεί από την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, παρουσία του Τιμίου Ξύλου.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6.00 μ.μ. στον ίδιο Ιερό Ναό, θα τελεσθεί ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και με ομιλητή τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο. Αμέσως μετά θα τελεσθεί Αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο και θα μοιρασθούν ευλογίες.

Αξίζει προσκυνήσουμε τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού μας και να τον παρακαλέσουμε να προστατεύει εμάς και την Πατρίδα μας, τις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε.

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2012/03/blog-post_9765.html#ixzz1pGq1x6de

Δεν υπάρχουν σχόλια: