Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ - ΕΡΩΤΗΣΗ Θέμα : «Κλείσιμο στρατιωτικών μονάδων στο Νομό Καστοριάς»

 

IMGP0008

Προς

Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κύριε Υπουργέ

Τις τελευταίες μέρες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες, που φέρουν ως βέβαιη την απόφαση για το κλείσιμο των δύο φυλακίων στην παραμεθόριο περιοχή Διποταμίας Ν. Καστοριάς, καθώς και του Κέντρου Εκπαίδευσης Βαρέων Όπλων της ίδιας περιοχής.

Η παρουσία στην περιοχή των εν λόγω στρατιωτικών μονάδων, κύριε Υπουργέ, κρίνεται απαραίτητη τόσο για λόγους εθνικής ασφαλείας όσο και για λόγους οικονομικής ανάπτυξης και προόδου των κατοίκων της.

Είναι δε αξιοσημείωτο και πρέπει ιδιαίτερα να τονιστεί, ότι τα εν λόγω φυλάκια συντελούν αποτελεσματικά στον έλεγχο και αποτροπή της λαθρομετανάστευσης αλλά και της λαθροϋλοτομίας, που παρατηρείται έντονη αυτή την εποχή στην περιοχή.

Επομένως, κλείνοντας τις στρατιωτικές αυτές μονάδες, πέρα από τις όποιες οικονομικές για τους κατοίκους επιπτώσεις, σημαντική θα είναι η έκπτωση στη φύλαξη των συνόρων και συνεπώς θα μεγιστοποιηθεί η μείωση τους αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής.

Γι΄ αυτό κύριε Υπουργέ ερωτάσθε :

1. Είναι αληθές ότι έχει παρθεί απόφαση για κατάργηση των δύο φυλακίων στη Διποταμία Καστοριάς, καθώς και του Στρατοπέδου Εκπαίδευσης Βαρέων Όπλων;

2. Εάν ναι, έχετε λάβει υπ΄ όψιν τις συνέπειες που προκαλούνται από την απόφαση αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: