Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εντάλματα σύλληψης για μέλη του «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου»

 

Περισσότερα από 100 εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν εις βάρος μελών του πρώην «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», ύποπτων για εγκλήματα εναντίον Σέρβων στο Κόσοβο, δήλωσε ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς.
«Όταν εντοπίζονται από τις σερβικές Αρχές, θα συλλαμβάνονται και θα δικαστούν σύμφωνα με τον νόμο και τις αποδείξεις που έχουμε εις βάρος τους» είπε ο κ. Βούκτσεβιτς.
Η σερβική αστυνομία συνέλαβε στις 14 Απριλίου τον Μαρκ Κασνιέτι, πρώην μέλος του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», στη διάβαση Μέρνταρε, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου - Σερβίας, ως ύποπτο για εγκλήματα πολέμου εις βάρος Σέρβων αμάχων στο Πρίζρεν το 1999. Μετά τη σύλληψη, ο Μαρκ Κασνιέτι προφυλακίστηκε για 30 ημέρες.
Ο ειδικός εισαγγελέας της Σερβίας για εγκλήματα πολέμου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αξιωματούχων του Κοσόβου ότι ο Κασνιέτι συνελήφθη για πολιτικούς λόγους.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με βάση φωτογραφία που παρέδωσαν στις Αρχές θύματα, δήλωσε νωρίτερα ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Σερβίας για τα εγκλήματα πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς.
Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Κασνιέτι και άλλα τρία μέλη του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» να βασανίζουν δύο πολίτες που έχουν δεμένα χέρια με καλώδιο.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: