Σάββατο 21 Απριλίου 2012

GP Μπαχρέιν: Ταχύτεροι οι Ρόσμπεργκ, Χάμιλτον στα ελεύθερα

 

 

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο δοκιμών ενώ ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Νίκο Ρόσμπεργκ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο ημέρας στη δεύτερη περίοδο.
Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν δεν είχε απρόοπτα εντός πίστας. Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος σημειώνοντας με τη μέση γόμα χρόνο στο 1:33.5 ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος ξεπερνούσε τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Οι πιλότοι σε μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στην πίστα που είχαν να επισκεφτούν από το 2010 ενώ αρκετοί εξ αυτών τη βλέπουν για πρώτη φορά τουλάχιστον οδηγώντας F1.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ έδειξε να βρίσκει αμέσως τα πατήματά του με τη Red Bull και ο χρόνος του ήταν πολύ κοντά σ’ αυτόν του Χάμιλτον.
Οι οδηγοί της Force India συμπλήρωσαν τους περισσότερους γύρους απ’ όλους τους πιλότους καθότι η ομάδα αποφάσισε να μη συμμετέχει στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ανησυχώντας για την ασφάλεια των μελών της. Τα μέλη της ομάδας της Force India αποφάσισαν να τελειώσουν τη δουλειά τους με το φως της ημέρας και να φύγουν από την πίστα πριν νυχτώσει.
Όλοι οι υπόλοιποι συμμετείχαν κανονικά στη 2η περίοδο δοκιμών με το Νίκο Ρόσμπεργκ να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο ημέρας. Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν στο FP2 τη μαλακή γόμα της Pirelli ενώ οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει στους 34 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: