Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σοκαρισμένος από τις αρχικές επιδόσεις δηλώνει ο di Montezemolo

 

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo παραδέχεται ότι η κακή αρχή στη σεζόν ήταν ένα «σοκ», αλλά λέει ότι η ομάδα είναι τώρα «πιο σίγουρη».

Έχοντας σχεδιάσει ένα νέο αυτοκίνητο για το 2012 που ήταν μια ριζική νέα σχεδίαση μετά την περσινή F150th Italia, η Ferrari σύντομα παραδέχθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν εκτός ρυθμού και ότι θα υστερεί στους πρώτους αγώνες της σεζόν.

Ο Montezemolo είπε ότι είχε πιάστηκε στον ύπνο από τις χαμηλές επιδόσεις, αλλά ήταν ικανοποιημένος, που η ομάδα έχει κερδίσει έναν αγώνα ήδη και που έχει παρατηρήσει μια ανανεωμένη αισιοδοξία στην ομάδα μετά τις δοκιμές στο Mugello.

«Σοκαρίστηκα από τον τρόπο που ξεκινήσαμε τη σεζόν, καθώς δεν το περίμενα», είπε ο Montezemolo. «Είχα στο μυαλό ένα διαφορετικό σενάριο. Υπήρξαν τέσσερις αγώνες και έχουμε κερδίσει έναν από αυτούς. Έτσι είμαστε εκεί γύρω και τώρα πρέπει να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά την ποιότητα για να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Έχω παρατηρήσει πως οι μηχανικοί φαίνονται πιο σίγουροι και τώρα θα δούμε τι θα συμβεί στην Ισπανία.»

Αφού προηγουμένως διαμαρτυρήθηκε για το πώς οι ισχύοντες κανονισμοί δίνουν έμφαση στην αεροδυναμική, ο Montezemolo παραδέχτηκε ότι η ομάδα θα μπορούσε να φταίει για το ότι δεν έχουν προσληφθεί νέα άτομα.

«Έχω πει σε όσους βρίσκονται γύρω μου ότι ίσως είμαστε πολύ απορροφημένοι στον εαυτό μας στο Maranello, χωρίς να βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας, χωρίς να φέρνουμε λίγο καθαρό αέρα από άλλες πηγές. Οι κανονισμοί αυτοί που κάνουν λάθος με το καθορίζουν την αεροδυναμική ως το βασικό παράγοντα για το ποιος κερδίζει ή χάνει, μας έπεισαν να φέρουμε στην ομάδα κάποια μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα της αεροδυναμικής και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.»

Ο Fernando Alonso επίσης είναι ικανοποιημένος από τις δοκιμές στο Mugello και λέει ότι ο στόχος της ομάδας παραμένει η πρόκληση για τίτλους.

«Έχουμε σημαντικές ενημερώσεις για την Ισπανία, όπως άλλωστε και οι ανταγωνιστές μας, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο», είπε ο Alonso. «Δεν είμαστε σε μια εύκολη κατάσταση και ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο μας. Ωστόσο, ο στόχος είναι να πολεμάμε μέχρι τον τελευταίο γύρο. Θα φέρουμε νέα κομμάτια, ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε και ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.»

http://f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: