Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Για 2η μέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας στο βουνό του Άι Θανάση – Πως βρέθηκε εκεί η αρκούδα - Πληθαίνουν οι παγίδες και οι μαρτυρίες!!! (αναλυτικό ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

 

Για δεύτερη μέρα αποκλεισμένο του βουνό του Άι Θανάση, όμως αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν να ανεβαίνουν εκεί με τα πόδια. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις δύο προσβάσεις από τον Προφήτη Ηλία και την ΠΛΑΖ.
Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση.
Πριν από λίγο (20:30) η αρκούδα πάτησε μια παγίδα... αλλά δυστυχώς, όχι στο κατάλληλο σημείο ώστε να πιαστεί.
Πάντως ο συναγερμός λειτούργησε και αυτό είναι θετικό δείγμα ότι σύντομα θα παγιδευτεί.
Στο χώρο υπάρχει και το κλουβί με το οποίο θα μεταφερθεί, μόλις πιαστεί και ναρκωθεί.
Πληθαίνουν οι παγίδες
Σήμερα το απόγευμα στήθηκαν ακόμη 4 παγίδες παγίδες(συνολικά 6) και τις επόμενες ημέρες ακόμη περισσότερες ανάλογα με τις κινήσεις του ζώου. Μακάρι να μη χρειαστούν.
Για δόλωμα χρησιμοποιείται μέλι. (φωτο)
Πληθαίνουν οι μαρτυρίες
Εκτός από τη μαρτυρία του κ. Παγούνη που οδήγησε στην κινητοποίηση, μια δεύτερη έρχεται να προστεθεί από μια παρέα που ανέφερε σήμερα το πρωί, ότι είδαν την αρκούδα πριν τέσσερεις μέρες στο "Θέατρο του Βουνού".
Στο μεταξύ και η θερμική κάμερα της αστυνομίας την εντόπισε χθες στις 1:30 το βράδυ. Από την περιοχή της ΓΟΕΚ έγινε η παρατήρηση και το ζώο κινούνταν πάνω από τον Άι Σωτήρα.
Πως βρέθηκε εκεί η αρκούδα
Η πιθανότερη τελικά εκδοχή για το πως βρέθηκε εκεί η αρκούδα είναι ότι έφτασε από κολυμπώντας από την περιοχή της Χλόης (1,5 χιλιόμετρα). Το να κολύμπησε από την Πολυκάρπη και τα πέριξ, απόσταση τετραπλάσια, θεωρείται απίθανο.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην προσεγγίζουν την περιοχή και για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μην φοβάται η αρκούδα και κρύβεται. Να κυκλοφορεί μα άνεση και να πιαστεί από τις παγίδες.


Μπέτσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: