Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ’’Πυρά’’ κατά δημάρχου Νεστορίου από τους κατοίκους του Γράμμου


Αναβάλλεται φέτος λόγω κακής
κατάστασης του δρόμου η Γιορτή Τσαγιού!!!





Πλήθος παραπόνων και καταγγελιών έχουμε τις τελευταίες ημέρες από τους κατοίκους του ακριτικού χωριού Γράμμουστα προς τον δήμο Νεστορίου. Οι κάτοικοι της περιοχής και πρώην ανεξάρτητης Κοινότητας, εκφράζουν την αγανάκτησή της με την μέχρι τώρα συμπεριφορά του Δήμου Νεστορίου στον οποίο και ανήκουν εδώ και δύο χρόνια μετά τις συνενώσεις του προγράμματος Καλλικράτη.


’’Η εγκατάλειψη του Δήμου προς την μικρή ορεινή κοινότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι σαν να μην υπάρχουμε για τον Δήμο Νεστορίου’’, δήλωσε αγανακτισμένη η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γράμμου κ. Αλεξάνδρα Μάτσια.




’’Δυστυχώς ο δήμος είναι ανύπαρκτος αφού δεν έχει κάνει κανένα έργο υποδομής και βελτίωσης συνθηκών στην περιοχή, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά σε πολλούς να επισκεφθούνε την περιοχή. Το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει ο δρόμος, όπου εξαιτίας της παρατεταμένης φέτος βαρυχειμωνισάς, σε πολλά σημεία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση’’, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μάτσια και συμπλήρωσε : ’’Έχουμε επιχειρήσει το τελευταίο διάστημα να ανέβουμε στην περιοχή, να πάμε στα σπίτια μας, αλλά το… πληρώσαμε ακριβά, αφού τα αυτοκίνητά μας από την κακή κατάσταση του δρόμου υπέστησαν σημαντικές ζημιές’’.


Καμία παρέμβαση του Δήμου για τη συντήρηση του δρόμου






’’Δυστυχώς οι υπεύθυνοι του Δήμου Νεστορίου αν και γνωρίζουν τις συνθήκες και την κατάσταση που επικρατεί, δεν έκαναν καμία παρέμβαση συντήρησης του δρόμου, ενώ διαθέτει τα ανάλογα μηχανήματα, αλλά μάλλον δεν διαθέτει την θέληση και το ενδιαφέρον. Αυτό μας έχει αποδείξει με την μέχρι τώρα συμπεριφορά του. Αρκετός κόσμος έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί την περιοχή, αλλά εξαιτίας του οδοστρώματος δεν το επιχειρεί’’, επισημαίνει η κ. Μάτσια.


Αναβάλλεται και η Γιορτή Τσαγιού!!!




Αποκορύφωμα της αρνητικής αυτής κατάστασης είναι η αναβολή της καθιερωμένης από τον Σύλλογο Γυναικών Γράμμου, Γιορτή Τσαγιού.’’Δεν είναι δυνατόν κάτω από αυτές τις συνθήκες να διοργανώσουμε φέτος την Γιορτή Τσαγιού’’, τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου και συμπλήρωσε : ’’Η γιορτή τσαγιού καθιερώθηκε ως θεσμός, αφού ξεκινήσαμε το 2007 με στόχο να αναδείξουμε την περιοχή μας και να προβάλουμε το μυρωδάτο τσάϊ του Γράμμου με την πλούσια γεύση και τις ευεργετικές ιδιότητές του. Από τις πρώτες κιόλας εκδηλώσεις ο κόσμος αγκάλιασε την γιορτή και κάθε χρόνο αυξανόταν σημαντικά η επισκέψιμότητά της’’, δήλωσε η κ. Μάτσια.

‘’Έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από τον κόσμο που ρωτούσε πότε θα γίνει φέτος η εκδήλωση για να επισκεφθεί την περιοχή. Δυστυχώς όμως ως Σύλλογος πέρα από το πρόβλημα της οδικής κατάστασης του δρόμου, δεν έχουμε καμία οικονομική στήριξη για τη διοργάνωση, η οποία προσελκύσει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες. Δεν αντέχουμε άλλο να συνεχίσουμε και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Ειλικρινά λυπούμαστε που θα στερήσουμε από τόσο κόσμο αυτή τη χαρά να επισκεφθεί την περιοχή μας. Ελπίζουμε, ότι του χρόνου να είμαστε σε θέση να την διοργανώσουμε’’, κατάληξε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γράμμου.


http://sentra.com.gr/

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2012/06/blog-post_4286.html#ixzz1zB9gdowP

Δεν υπάρχουν σχόλια: