Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σπορά: Τροφική αυτάρκεια ή αλλιώς το αντάρτικο του μέλλοντος.




Ελέω οικονομικής κρίσης, πολλοί είναι αυτοί που για να εξοικονομήσουν χρήματα, στρέφονται στην σπορά και τη φύτευση των δικών τους λαχανικών και κηπευτικών με στόχο την αυτάρκειά τους σε ορισμένα είδη.

Και αν στα χωριά, παρ’ όλο την εγκατάλειψη των μικροκαλλιεργειών από πολλούς, οι μπαχτσέδες ήταν «νόμος» για κάθε σπίτι, στις μεγαλουπόλεις ο κόσμος δεν είχε καμία επαφή με αυτό. Όμως, βλέπουμε πως τα τελευταία δύο χρόνια ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται και να καλλιεργεί ο ίδιος την τροφή του. Είδαμε στη  Θεσσαλονίκη, το Α.Π.Θ. να μοιράζει μικρές εκτάσεις από το αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής σε κατοίκους της πόλης και να τους προσφέρει φοιτητές γεωπόνους για να αρχίσουν να τους βοηθήσουν να καλλιεργούν τα δικά τους προϊόντα, ακούμε πολλούς δήμους να οργανώνουν δημοτικούς λαχανόκηπους και να προσπαθούν να παράγουν τη τροφή των πολιτών, ακόμη στις ταράτσες και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών πολλοί είναι αυτοί που καλλιεργούν ότι μπορούν. 

Ίσως είναι μόδα, ίσως όμως να είναι και στροφή 360 μοιρών στα «πλαστικά» λαχανικά και φρούτα των σούπερ μάρκετ. Ο κόσμος πλέον θέλει τροφές οργανικές και όχι τα υβρίδια και τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά που εκθειάζει ακόμη και ο νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Τσαύταρης ο οποίος είναι και καθηγητής στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ!!!   
( http://oladeka.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7787.html )

Codex alimentarius, Monsanto και «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων»: Τα τρία όπλα στη φαρέτρα των παγκοσμοιοποιητών και των πολυεθνικών εταιριών για  τον έλεγχο της τροφής. Τι είναι όμως όλα αυτά;

Codex alimentarius
Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα(Codex alimentarius) στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization – WHO).


Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:

·        Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες ή δηλητήρια».
·        Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).
·        Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει «ευεργετικές» ουσίες, όπως το Φθόριο_(3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα…
·        Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θερα­πευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Για περισσότερα εδώ: http://tsopanis.wordpress.com/2009/05/27/codex-alimentarius-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

Monsanto
Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων κατασκευάζεται και ανήκει σε μία αμερικανοεβραϊκή εταιρεία, την Monsanto, η οποία δεν θέλει να γνωρίζουμε πότε τα μεταλλαγμένα βρίσκονται στην τροφή μας.
Πρωταρχικός σκοπός της Monsanto είναι να μετατρέψει τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως σε ένα μεγάλο γενετικό πείραμα. Ωστόσο, μέχρι τώρα η επιτυχία της ήταν πολύ περιορισμένη. Το 85% των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών είναι συγκεντρωμένο σε τρεις μόνο χώρες: τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή και τον Καναδά (βαμβάκι, ελαιοκράμβη, σόγια και καλαμπόκι). (http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_8969.html)

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Journal of Toxicology in Vitro έδειξε ότι, ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto καταστρέφει την τεστοστερόνη και οδηγεί τελικά στην ανδρική υπογονιμότητα. Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις περισσότερες από 25 άλλες παθήσεις που είναι γνωστές ότι συνδέονται με το Roundup, που περιλαμβάνουν βλάβες στο DNA, γενετικές ανωμαλίες, δυσλειτουργία του ήπατος, και καρκίνο. Έτσι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Monsanto, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο Roundup. Σε τυπικά επίπεδα έκθεσης, έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφει τα ανθρώπινα κύτταρα και προκαλεί σοβαρή αναπαραγωγική βλάβη. Και σε επίπεδο ιχνών, έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσει σοβαρά την σωστή ορμονική λειτουργία και οδηγεί σε χαμηλή τεστοστερόνη στους άνδρες. (http://redskywarning.blogspot.gr/2012/03/roundup-monsanto.html)

«Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων»
Ήδη στην Αμερική, έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών. Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.

Όποιος λοιπόν, δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζει αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».
Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.

Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω γίνονται για το «καλό» μας και για τη προστασία του καταναλωτή… και όχι για να προετοιμάσουν τον οργανισμό μας να τρέφεται για μη οργανικές τροφές γενετικώς τροποποιημένες και ουσιαστικά , να φθείρουν το σώμα και την υγεία του ανθρώπου και  να δημιουργήσουν  φυτείες ανθρώπων στις πόλεις δίχως χώμα και δέντρα, μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα. Τρομακτικά αληθινό καθώς αν αναλογιστεί κανείς πως περίπου τα  ¾   των Ελλήνων ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν θέλουν τον άνθρωπο αυτόνομο και υγιή καθώς έτσι δεν μπορούν να τον ελέγχουν. Μας εγκλώβισαν στις φυλακές των μεγαλουπόλεων με τη μόδα της αστυφιλίας, τώρα προσπαθούν αυτούς που έμειναν στα χωριά να τους ελέγχουν  μέσω της τροφής του. Όποιος είναι αυτάρκης είναι και ελεύθερος και αυτό είναι που τους τρομοκρατεί καθώς χάνουν τον έλεγχο. Θα επιτρέψουμε να μας ελέγχουν τη τροφή που τρώμε; Δε νομίζω…

Υ.Γ.1 : Στο μέλλον ο τρομοκράτης γι’ αυτούς  δεν θα είναι αυτός που θα  ‘’φυτεύει’’ βόμβες, αλλά αυτός που θα φυτεύει  και θα καλλιεργεί μπαχτσέδες.

Υ.Γ.2 : "Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζουν σε καθεστώς τυρρανίας."  Τόμας Τζέφερσον  

 Υ.Γ.3  : Εδώ, δύο  ντοκιμαντέρ για να δούμε το τι τρώμε… :    

·        http://www.youtube.com/watch?v=qwQQMqdvLn0

·        http://www.youtube.com/watch?v=mNsq-i3FUrk&feature=related

Σύνταξη: Γιώργος Μ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H Μονσαντο εδω και λιγα χρόνια είναι ΚΙΝΕΖΙΚΗ ,όπως και τόσα άλλα, για να ξερουμε ποιος ειναι ο εχθρος.