Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Eπίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καστοριά


Επίκεντρο του παγκόσμιου θρησκευτικού ενδιαφέροντος αποτελεί από σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου και για ένα τετραήμερο η πόλη της Καστοριάς, με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη
Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Η επίσκεψη των δύο κορυφαίων ιεραρχών της Ορθοδοξίας συμπίπτει με ένα θρησκευτικό γεγονός πανχριστιανικής εμβέλειας όπως είναι η Αγιοκατάταξη της Οσίας Σοφίας, η οποία είχε μονάσει στην ιστορική μονή της Κλεισούρας. 
Τους δύο ιεράρχες, οι οποίοι συνοδεύονταν από πλήθος αρχιερέων και κληρικών υποδέχθηκαν στην πλατεία Ομονοίας οι αρχές της πόλης με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ και τον Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στου υψηλούς προσκεκλημένους.
Στην συνέχεια η πομπή και πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς όπου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. 
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υποδοχή που επιφύλαξε ο λαός της Καστοριάς στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. 


http://kastoriani-estia.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: