Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Report Προκριματικών – GP Βρετανίας


Ο Alonso εξασφάλισε την πρώτη pole position της Ferrari από το 2010 καθώς η πίστα στέγνωνε μετά από τη νεροποντή που έπεσε νωρίτερα και διέκοψε τα προκριματικά στα μέσα του Q2. Ο Mark Webber τελείωσε ακριβώς κατά 0.047δ πιο πίσω από τη Ferrari. Ο Michael Schumacher φαίνεται πως δεν έχει χάσει την επαφή του με τον υγρό καιρό παίρνοντας την τρίτη θέση για τη Mercedes μπροστά από τον Sebastian Vettel.
Οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς στα τελευταία δέκα λεπτά με τις καλύτερες προσπάθειες να έρχονται με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Αρκετοί οδηγοί προσωρινά πήραν την πρώτη θέση, αλλά ο Alonso πήρε την pole καθώς η βροχή άρχισε και πάλι να πέφτει, αφήνοντας τον Webber χωρίς να μπορεί να βελτιωθεί.
Ο Felipe Massa ξεκινά πέμπτος αφού άλλαζε ταχύτερους χρόνους με τον Alonso για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας περιόδου, και θα έχει δίπλα του τον Kimi Raikkonen. Ο Pastor Maldonado ήταν έβδομος μπροστά από τον Lewis Hamilton, με τη McLaren να αγωνίζεται υπό αυτές τις συνθήκες σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές της. Ο Nico Hulkenberg έκανε τον ένατο χρόνο, αλλά θα πάρει ποινή πέντε θέσεων για την αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, και έτσι ανεβαίνει ο Romain Grosjean, που στα τελευταία στάδια του Q2 κόλλησε στην αμμοπαγίδα στη στροφή Vale και δεν έλαβε μέρος στο Q3.
Το επίμηκες Q2 τελικά τελείωσε με τα έξι λεπτά που είχαν απομείνει να φέρνουν γρήγορους γύρους δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να πάνε πιο γρήγορα από ό, τι πριν από την κόκκινη σημαία με τα πλήρη βρόχινα ελαστικά. Ένας καλός καθαρός γύρος ήταν σημαντικός και στο τέλος οι Paul di Resta, Kamui Kobayashi (ο οποίος έχει ποινή πέντε θεσεων), Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, Bruno Senna, Jean-Eric Vergne (ο οποίος έχει ποινή δέκα θέσεων) και ο Sergio Perez απέτυχαν να περάσουν στο Q3.
Ο Jenson Button ήταν το μεγαλύτερο όνομα που εγκατέλειψε στο Q1 καθώς η ατυχία στο Silverstone χτύπησε και πάλι για τον βρετανό στις μικτές συνθήκες. Με την νότια πλευρά της πίστας στεγνή και βρεγμένη τη βόρεια, ο Button πάλεψε για να συνδυάσει ένα γρήγορο γύρο, όταν η πίστα ήταν στα καλύτερά της. Στη συνέχεια έβαλε ένα ακόμα σετ ενδιαμέσων για να προσπαθήσει να βελτιώσει, αλλά η βροχή εντάθηκε στον τελικό τομέα και βρήκε τη Marussia του Timo Glock μπροστά του. Οι δυο πρώτοι τομείς του ήταν άνετα αρκετά γρήγορα, αλλά η ταχύτητα του στον τελικό τομέα δεν ήταν αρκετά καλή λόγω των συνθηκών σε εκείνο το κομμάτι. Οι συνήθεις ύποπτοι έμειναν εκτός με το Button μπροστά από τον με το 1ο τρίμηνο του Vitaly Petrov μπροστά στις δύο Caterham στην 19η και 20η μπροστά από τους Glock, Pedro de la Rosa, Narain Karthikeyan και Charles Pic.
 http://f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: